Spår reisekaos i sommer

Streik, ekstremvarme og store arrangementer kan påvirke sommerens reiseaktiviteter for veldig mange.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: Årets travleste reisemåneder står for tur, og i år er det flere elementer som kan stikke kjepper i hjulene slik at reisen ikke går som forventet, melder Tryg Forsikring i en pressemelding.

- Vi anbefaler alle å beregne god tid når man skal ut å reise i sommermånedene, sier Hege Bussesund, som er skadesjef i Tryg Forsikring.

- I år arrangeres Europamesterskapet i fotball i Tyskland og sommer-OL i Paris. Selv om Norge ikke er kvalifisert begivenheten i Tyskland, eller om du ikke reiser for å få med deg noen av delene, kan du fort bli offer for reisekaos på forskjellige flyplasser, sier Bussesund.

Tryg Forsikring anbefaler å ha god tid, og ta gode forholdsregler før avreise. Og dersom bagasjen din skulle ende opp med å komme for sent til endelig destinasjon, har Bussesund en klar oppfordring.

- På de vanligste feriedestinasjonene tar det ikke lang tid før bagasjen din dukker opp. Forsikring er et spleiselag, og vi anbefaler at man kun benytter den til å kjøpe det aller mest nødvendige frem til bagasjen ankommer.

Streik gir ikke dekning på forsikringen

Med mulig streik både i Norwegian og Avinor, kan sommeren medføre mange saker med forsinket bagasje og kansellerte flyvninger. Men ikke alt dekkes av reiseforsikringen.

- Får du problemer, så kontakt flyselskapet eller din reiseoperatør.

Reiseforsikringen gir ikke dekning for forsinkelse eller kansellert reise som følge av streik, bemanningsproblemer eller kø, men du kan ha rett på erstatning fra flyselskapet.

- Er det fare for at reisen din blir kansellert bør du ikke avbestille, da kan du miste ditt krav på refusjon. Vi anbefaler at du venter til flyet eventuelt blir kansellert. Da har du dine rettigheter i behold, sier Bussesund. 

Ekstremvarme også i år 

 I fjor herjet hetebølgene i Sør-Europa, og det kan fort vise seg at det samme vil skje i 2024.

- Det er ikke sikkert at ferien blir slik man så for seg da man bestilte den. Dersom du skulle befinne deg på et sted hvor temperaturene skyter i været, anbefaler vi å holde seg hydrert, oppholde seg i skyggen og kjøle seg ned i sjøen eller bassenget. Alkohol og ekstremvarme er sjelden en god kombinasjon, sier Bussesund.

Tips til gode forholdsregler:

  •  Last ned Utenriksdepartementets app - «Reiseklar». Den gir viktig informasjon om landet du skal reise til 
  • Pakk verdisaker og nødvendige ting i håndbagasjen - da er du sikker på at alt kommer helt frem 
  • Sjekk alltid om du har gjenglemt noe i hattehyllen, på stolsetet, i taxien eller på hotellrommet. Gjenglemte gjenstander dekkes ikke under reiseforsikringen 
  • Hold deg hydrert og nedkjølt 
  • Vi anbefaler å bestille gjennomgående billetter for reiser som krever mellomlanding. Det vil at det er ett booking nummer for hele flyreisen, og du er bedre sikret dersom noe ikke skulle gå som planlagt (f.eks. at forsinket bagasje blir sendt helt frem til endelig destinasjon) 
  • Beregne minst to timer overgangstid på flyplassen innenfor Europa, dersom du ikke har gjennomgående flybillett.

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS