
Henger opp oransje skjerf opp i Drammen
Det skal bli årets varmeste dag når Kirkens Bymisjon deler ut hjemmestrikkede, oransje skjerf i aksjonen «GLED EN som gruer seg til jul».
DRAMMEN: Når mennesker i Drammen går på jobb tidlig morgen 1. november vil de bli møtt av ansatte, frivillige og spillere fra Godsets gatelag som sammen kler opp byens statuer, broer og mennesker med flotte oransje skjerf.
- Skjerfene er for ALLE, så finner du et kan du ta det på deg oppfordrer Kirkens Bymisjon.
For mange forbindes jula ikke bare med glede. Bare i fjor oppga 125 000 mennesker at de gruet seg til jul. Blant mennesker fra rus- og gatemiljøene er førjulen og julehøytiden ofte en smertelig påminnelse om ensomhet, brutte familierelasjoner, fattigdom og følelsen av å «stå utenfor».
Drammens varmeste skjerf
Når du tar det på deg blir du ikke bare fysisk varm, men du signaliserer også at du er for et varmere og mer inkluderende samfunn. Skjerfene er strikket av mennesker som ønsker varme og inkludering i en førjulstid som er tung for mange.
- Vi ønsker å oppfordre til et varmere og mer inkluderende samfunn, i en tid som kan være ekstra tung for mange og da er skjerfene et symbol på vårt arbeid om at mennesker skal erfare respekt, rettferdighet og omsorg, sier daglig leder Jon-Ivar Windstad i Kirkens Bymisjon Drammen.
Skjerf laget med hjemmestrikket varme
Det er andre året Kirkens Bymisjon Drammen deltar i denne nasjonale strikkedugnaden.
- Jeg er helt overveldet over det engasjementet så mange mennesker har vist under strikkedugnaden, samtidig som det har kommet inn over 350 skjerf til oss. Jeg vet at mange også har strikket et til seg selv, sier Windstad.
- Vi oppfordrer alle til å gå med oransje skjerf nå i den kalde tiden, for å vise at vi støtter opp om et varmere samfunn, legger han til.
Gled en som gruer seg til jul
Med utdelingen av de oransje skjerfene starter Kirkens Bymisjon opp innsamlingsaksjonen som bidrar til at de kan servere måltider og holde møtesteder og kafeer åpne gjennom hele året.
- Et måltid hos oss er ikke bare næringsrik mat. Måltidsfellesskapet på våre tiltak og avdelinger er smertelindrende for mange, påpeker Windstad.
Han mener Kontakten rundt bordet kan gi mennesker håp, noe som er livsviktig for noen.
FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK
