Norges eldste bryggeri åpner dørene for juleøl-smaking

Øl-interesserte kan prøvesmake årets juleøl - før de ankommer butikkene - i Gildehallen i Aass Bryggeri fredag kveld.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: For de som bare vil ha en forsmak på julemiddagen, eller ikke har bestemt seg for hvilken øl som skal stå på julebordet, kan det være en god anledning til å «stake ut kursen» i jungelen av juleøl - som ikke finner veien til butikkhyllene før i uke 46.

- Dette er et åpent arrangement hvor vi ønsker at folk skal komme og gå som de vil, forteller Martine Eftedal i Aass Bryggeri til DRM24.

Aass har i år totalt åtte juleøl på markedet, inkludert sterkølene man kun får på Vinmonopolet.

Øl av pinnekjøtt og pepperkaker

I tillegg til de ordinære juleøl-variantene både med og uten alkohol, har man også flere alternative nyheter av året fra Aass' eget pilotbryggeri Bryggerhuset - for eksempel Pepperkakeøl.

- Ølet er en britisk Brown ale brygget med flere hundre kilo pepperkaker som ellers ville blitt brukt til brensel eller som dyrefôr, heter det i beskrivelsen av ølet.

Eller hva med en «Pinnekjøtt Røykbock»?

- Inspirasjonen for årets øl er røkt pinnekjøtt. Det er et fyldig og maltrikt bokkøl brygget med fem forskjellige typer røykmalt (bøk, kirsebær, eple, pære og torv) for å gi kompleks aroma og smak som minner om røkt pinnekjøtt.

Bryggerhuset kan også skilte med juleølet «Fiken & daddel dubbel».

Øl på planke

Arrangementet fredag starter klokken 19.00, og bryggeriet tilbyr en pakkepris for julemat og drikke til 250 kroner per person. 

Smaksprøver av ulike øltyper serveres «på planke» - i tillegg vil baren i Gildehallen være åpen for servering, opplyser bryggeriet.

LES OGSÅ: Aass lager øl på konjakkfat

Powered by Labrador CMS