STILLER IKKE TIL GJENVALG: Tore Opdal Hansen gir seg i 2019 etter 16 år som Drammens ordfører.

Opdal Hansen ikke ordførerkandidat for ny storkommune

- Den nye kommunen vil få en ny ordfører, skriver Tore Opdal Hansen på bloggen sin.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Drammens ordfører deler den overraskende nyheten på sin egen blogg, etter at han tidligere har flagget sitt kandidatur som ordfører for den nye storkommunen bestående av Drammen, Nedre Eiker og Svelvik. 

- Mitt navn blir ikke å finne på Høyres valgliste ved det neste kommunevalget. Bestemmelsen tok jeg i mars i år, skriver Tore Opdal Hansen på bloggen.

Ordføreren understreker at det ikke er noen enkeltsaker som har hatt betydning for avgjørelsen om å ikke stille til gjenvalg i 2019.

LES OGSÅ: Bye skal lede arbeidet med å bygge den nye storkommunen

- Riktig å la andre slipper til

Ordføreren tar i blogginnlegget leserne med på et tilbakeblikk gjennom hans politiske liv gjennom snart 40 år i Drammen, hvorav 14 som ordfører.
Ordføreren skriver at han har tenkt grundig og lenge gjennom saken, og at han offentliggjør beslutningen nå så Høyre «får tilstrekkelig tid til å finne de gode kandidatene til partiets valgliste».

- Det var en modningsprosess som gikk over flere måneder. I 2020 er tidspunktet riktig for å la andre ta over. Vi skal i perioden 2020 – 2023 bli en del av en helt ny kommune. Høyre i Svelvik, Drammen og Nedre Eiker skal finne frem til felles kandidater og en ordførerkandidat, uttaler Opdal Hansen.

LES OGSÅ: Høyre danner felles lag i Drammen, Nedre Eiker og Svelvik

Ordfører ut 2019

Da Drammens ordførerkjede henges bort om to år, vil ikke bare Opdal Hansen være den siste som har båret det, men også den med lengst sammenhengende fartstid - på 16 år. 
Opdal Hansen poengterer at de to siste årene før kommunesammenslåingen ikke blir noe hvileskjær.

- Jeg er ordfører i en svært spennende tid for byen, og kan se tilbake på store endringer og betydelige resultater. Jeg kan også se frem til to nye aktive år med både store utfordringer og videre utvikling, sier Opdal Hansen.

LES HELE BLOGGINNLEGGET HER

Bli med ordføreren på hogging av årets julegran:

Powered by Labrador CMS