TOLLBUGATA: Kjøring i Tollbugata fra Blichs gate til Strømsø Torg er stridens kjerne.

Oppgitte naboer: - Bilistene gir blaffen i at det er gågate

- Jeg blir skjelt ut av sjåfører som har butikk der fordi jeg går i gågata, forteller nabo som frykter at fotgjengere blir påkjørt.

Publisert Sist oppdatert

STRØMSØ: DRM24 omtalte situasjonen i starten av januar, da mange bilister kjørte frem og tilbake på gammel vane forbi forbudsskiltene som hadde kommet opp i enden av Tollbugata mot Strømsø Torg.

Situsjonen har imidlertid ikke forbedret seg siden den gang, ifølge naboer. En av dem forteller til DRM24 at bilene «suser» gjennom gågata daglig, nå også til tross for at det har kommet opp uteserveringer i gata.

- Senest i går var det en Tesla som suste forbi mens det var gjester tilstede. Den ene ble så irritert at han plasserte stoler utenfor uteområdet for å stoppe kommende biler i gata, sier naboen, som ønsker å være anonym.

Skjelt ut for å gå i gågata

Mannen forteller videre at han daglig blir kjørt forbi av bilister, og har opplevd at irriterte bilister stopper for å snakke med han når han går i gata.

- De mener jeg ikke har rett til å gå i gata. Det gjelder også folk som driver butikk i gata og kjører frem og tilbake med privatbilene sine, forteller mannen.

Han har nå sett seg lei på at skiltingen ikke blir overholdt, og har kontaktet Drammen kommune med ønske om å innføre tiltak utover skiltingen. Politiet gjør ingen ting med dette, forteller naboen.

- Det er etter min mening en viktig sak. Mange fotgjengere bruker gata, og folk kan fort bli påkjørt av bilister. Slik som det er nå er det farlig å gå her, sier mannen.

Fjernet kjegler - vil ha blokkering

Onsdag kom det opp tre kjegler der skiltingen begynner. Men det tok ikke lang tid før disse ble fjernet slik at bilene kunne passere, ifølge naboen.

Det er skiltet tillatelse for varelevering fra klokken 1700-1100 i gata for næringsdrivende. Utover dette er kjøring ikke tillatt på den omlag 200 meter lange veistumpen.

Nå etterlyser naboen sperringer av en annen form for blokkering, som fungerer etter hensikten.

LES OGSÅ:Sentrumsgate har blitt gågate - noe mange ikke har fått med seg

GÅGATE: Avmerket område viser delen av Tollbugata som nå har vært gågate et halvt års tid etter et politisk vedtak i fjor.
SATT TIL SIDE: Kjeglene har liten effekt, mener naboen, som her har tatt bilde av at kjeglene bare blir flyttet til side av bilistene.
Powered by Labrador CMS