I FYLKESTINGET: Lavrans Kierulf og Frp vil oppheve fylkeskommunen som forvaltningsnivå, subsidært reversere Viken som fylke.
I FYLKESTINGET: Lavrans Kierulf og Frp vil oppheve fylkeskommunen som forvaltningsnivå, subsidært reversere Viken som fylke.

MENINGER: Lavrans Kierulf (FrP)
Stortingskandidat Buskerud
Gruppeleder i Viken

Senterpartiets sleipe dobbelt-kommunikasjon

Krangelen mellom Frp og Sp om hvordan Viken skal tilbakeføres til de opprinnelige fylkene fortsetter.
– Senterpartiet svarer ikke på de problemstillingene vi påpeker, skriver Lavrans Kierulf i et nytt leserinnlegg.

MENINGER: Senterpartiets Magnus Weggesrud gjør i DRM24 7. august et forsøk på å forklare hvordan Senterpartiet vil oppløse Viken fylkeskommune. Det er stort sett bare tomme ord og fleskefett.

Han varter opp med kjente slagord og gjentar tidligere budskap om at Sp skal oppløse Viken. Det er godt de fortsatt står ved det, men Weggesrud svarer ikke på de problemstillingene jeg tok opp i mitt innlegg i samme avis.

Senterpartiet sier de vil gjenopprette de tre gamle fylkene; Akershus, Buskerud og Østfold. Men hva da med de kommunene som har funnet sammen på tvers av de gamle fylkesgrensene?

For eksempel Røyken og Hurum, som mistrøstig nok er flyttet over fra gamle Buskerud til Asker og Akershus. Skal Sp tegne opp tre nye fylker? Et redusert Buskerud og et større Akershus er i så fall det som vil bli resultatet. Men det velger Weggesrud ikke å berøre i sitt innlegg.

Velgerne fortjener å få vite mer

Og hva med fordeling av verdiene? De tre tidligere fylkeskommunene gikk inn med veldig ulik økonomisk bagasje. Velgerne fortjener å få vite mer om hvordan fylkesrådet i nåværende Viken eventuelt vil fordele dette på tre nye – det vil si de tre gamle - fylkeskommunene.

Ap-leder Jonas Gahr Støre har vært veldig tydelig på at om Viken skal oppløses, må fylket gjøre dette selv. Stortinget skal bare innvilge en søknad derfra om flertallet i Viken ønsker oppløsning. Da er det merkelig at fylkesrådet, som Senterpartiet er en del av, etter snart to års drift, ikke har startet noe arbeid i fylket for en oppløsning.

Ingen ting er påbegynt. Ingenting er utrettet, men dette skal visstnok skje innen et år etter valget. Fylkesrådet må i de minste ha noen skisser til hvordan dette skal gjøres, men fortsatt sitter Olav Skinnes (Sp), Tonje Brenna (Ap) og Anne Beathe Tvinnereim (Sp) helt stille – og sier ingen ting.

Fremskrittspartiet vil invitere Senterpartiet med på å få lagt ned Viken fylkeskommune så fort som mulig etter valget. Ved å overføre oppgavene fra fylkeskommune til kommunene, kan vi flytte tjenestene nærmere folk.

Av
Lavrans Kierulf (FrP)
Stortingskandidat Buskerud valgkrets
Gruppeleder i Viken


LES OGSÅ:

Sjølsagt skal Senterpartiet oppløse Viken!
Senterpartiets forklarings-problem om Viken

Powered by Labrador CMS