FARGES GULT OG BLÅTT: Aleksandr Bolsjunov & co må ikle seg de ukrainske fargene om de vil delta i worldcup-renn i Drammen og Holmenkollen.

Hovedsponsor tar drakt-grep:
Må gå med ukrainske farger

Coop, hovedsponsor for verdenscupen i langrenn, endrer logoen på startnumrene til gult og blått.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/NORGE: - Vi håper det er nok til at russerne ikke vil gå med startnumrene om FIS ikke utestenger dem fra rennene, sier Bjørn Takle Friis – direktør for kommunikasjon og bærekraft i Coop Norge – til VG.

Avisa skriver videre at Coop nå jobber med å «endre samtlige logoer til fargene i det ukrainske flagget på alle installasjoner» i forbindelse med sprinten i Drammen, samt tre- og femmil i Holmenkollen lørdag og søndag.

- Vi prøver også å koble på Røde Kors sitt donasjonsnummer alle steder, sier Takle Friis.

Skisprint-sjef i Drammen, Arne Madsen, bekreftet tidligere mandag kveld overfor DRM24 at endringer på startnummer-overdelen er et av flere tiltak som vurderes løpende for å få russerne til å tenke seg om på nytt.

Coop har gitt klar beskjed til FIS om hva de mener om mandagens beslutning om å la russerne delta:

- I sympati og solidaritet med Ukraina kan vi ikke akseptere at det russiske laget får gå i verdenscupen, sier Coop-direktøren, som legger til at han håper FIS snur.

Coop for støtte av Obos, som også er sponsor og vil «vil markere sin støtte til Ukraina ytterligere under arrangementet».

DRAKT-ENDRING: Nå skal også utøvere farges i de ukrainske fargene under skisprinten.
Powered by Labrador CMS