Skisprinten: Russerne uønsket

Både World Cup Drammen ved arrangør Konnerud IL, Drammen kommune og Byen Vår Drammen har erklært russsiske utøvere for uønsket ved neste ukes skisprint i Drammen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/NORGE: Det samme gjorde Norges Skiforbund klart i en pressemelding kort tid i forveien lørdag formiddag.

Skiforbundet slår fast at russiske utøvere ikke er velkommen på norsk jord som følge av krigen i Ukraina.

«Russlands brudd på folkeretten og angrep på det ukrainske folk krever internasjonal fordømmelse og sanksjoner. Idretten er ikke løsrevet fra det og kan ikke forholde seg passive til det som skjer nå», heter det i pressemeldingen fra Skiforbundet.

Det såkalte eierutvalget ved Skisprinten i Drammen har kommet til samme konklusjon, og fordømmer Russlands handlinger på det sterkeste.

- Eierutvalget utrykker over til Norges Skiforbund og det internasjonale skiforbundet at det er uønsket med deltagelse fra russiske utøvere under skisprinten i Drammen kommende torsdag.

- Vi , eierutvalget for World Cup Drammen, henstiller på det sterkeste NSF/FIS til å ta nødvendige skritt slik at russerne blir utestengt. Vi er overbevist på at idrettsverden vil ta de nødvendige skritt for å utelukke russisk deltagelse, sier styreleder i eierutvalget, Geirr Kihle.

Norges Idrettsforbund har også behandlet spørsmålet lørdag, og uttaler følgende:

Det er NIFs klare mening at russiske og hviterussiske utøvere ikke skal delta i internasjonale idrettsarrangementer utenfor Russland og Hviterussland, samt at russiske og hviterussiske idrettsledere suspenderes fra sine internasjonale posisjoner. Norsk idrett vil offensivt støtte ytterligere internasjonalt koordinerte sanksjoner mot Russland og russisk og hviterussisk idrett i tiden som kommer.

Powered by Labrador CMS