Administrerende direktør i SMB Norge, Jørund H. Rytman, mener det er nødvendig med et næringslivsopprør i Norge.
Administrerende direktør i SMB Norge, Jørund H. Rytman, mener det er nødvendig med et næringslivsopprør i Norge.

SMB Norge: - Tar initiativ til et næringslivsopprør

SMB Norge, som er landets interesseorganisasjon for de små og mellomstore bedriftene, mener at rammebetingelsene for det norske næringslivet har blitt betydelig svekket

Publisert

NORGE: I den senere tid opplever SMB Norge at rammebetingelsene for landets bedrifter har blitt svekket i betydelig grad. SMB Norge mener at årsaken til svekkelsen av rammebetingelsene er politiske beslutninger av regjeringen og flertallet på Stortinget.

– Det er knyttet stor usikkerhet til hva politikerne vil vedta fra statsbudsjett til statsbudsjett. Det gjør det svært vanskelig for norske bedrifter å planlegge langsiktig, sier administrerende direktør i SMB Norge, Jørund H.Rytman.

Svekkede rammebetingelser

SMB Norge peker særlig på to faktorer som i betydelig grad har svekket rammebetingelsene for landets små og mellomstore bedrifter: Mindre forutsigbarhet – og økte skatter, avgifter og kostnader til energi.

– Vi i SMB Norge har merket dette på våre medlemmer i flere år, men nå er det også internasjonalt kjent at det er politisk uforutsigbart i Norge. Det burde bekymre politikerne våre, sier Rytman.

Bedriftseiere må stå sammen

SMB Norge håper landets over 600.000 bedrifter og bedriftseiere blir med dem i på dette næringslivsopprøret – og at sammen kan de påvirke våre folkevalgte til å fastsette rammevilkår for et sterkt og fremtidsrettet næringsliv.

– Det er nødvendig at alle som eier og driver en liten eller mellomstor bedrift, står sammen og forventer at våre politikere endrer kurs. Det må bli enklere, billigere og mer forutsigbart for norske eiere å drive bedrift i Norge, sier Rytman.

Tydelige krav

næringslivsopprøret til SMB Norge kommer det frem fire tydelige krav til regjeringen og Stortinget:

  • Forutsigbare rammebetingelser for norske bedrifter.
  • Fjerne ekstraskatten på norsk eierskap.
  • Ekstra arbeidsgiveravgift på lønninger over 750.000 må fjernes.
  • Akseptabelt og forutsigbart prisnivå på kraft for næringslivet.
Powered by Labrador CMS