I disse dager bygges Strømsø-kaia opp igjen til en fullverdig elvepromenade utenfor de nye sporene.

Snart mulig å gå langs elva igjen

Nå kan du snart igjen spasere langs bryggekanten - hvor det også blir adkomst til de tre nye jernbanesporene.

Publisert Sist oppdatert

STRØMSØ: Når elvepromenaden åpnes etter sommerens arbeider på stasjonen i månedsskiftet juli/august, gir det også lettere tilkomst til stasjonen for reisende. Da vil det bli mulig å gå rett inn på plattform fra elvekanten.

Da tas de tre sporene nærmest elva i bruk mens rivingen av sporene nærmest stasjonen starter.

Ved den nye bybrua vil deler av Jernbanekaia fortsatt være stengt, men det blir mulig å passere via plattformen på stasjonen.

EN SMAKEBIT: Det er et yrende liv innenfor anleggsgjerdene på Drammen stasjon. Flere hundre mennesker jobber med sporene nærmest elva. 29. juli skal det gå tog her, og da er det disse sporene som heter 1, 2 og 3

- Beregn ekstra tid når de nye sporene åpner

Når togtrafikken flytes over på de nye sporene etter sommerarbeidene, vil det bli lenger å gå til togene for noen reisende.

- Fordi vi skal rive personundergangen og sporene nærmest stasjonen, må reisende gå via Jernbanekaia eller bruke den midlertidige gangbrua for å komme seg til plattformene i en kort periode fra 29. juli, opplyser Bane NOR.

I løpet av august blir det bygget en midlertidig trasé over de gamle sporene, som gjør det enklere å komme til togene. Når deler av den nye den nye personundergangen er ferdig bygget, mot slutten av 2024, vil det igjen bli mulig å gå rett fra stasjonshallen til plattformene.

Powered by Labrador CMS