Søker ny driver av Åspaviljongen

Serveringsstedet i Bragernesåsen er blant annet kjent for god påskestemning. Nå ser kommunens eiendomsselskap etter en ny leietaker.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det er Drammen kommune som eier Åspaviljongen. Etter at kontrakten med den forrige leietakeren gikk ut, ser kommunen nå etter noen som vil overta driften, og har lagt ut en annonse på finn.no.

- Ønsket er at ny driver kan komme på plass ved nyåret og senest før påske neste år, opplyser kommunen på sine hjemmesider.

Åpne for mange konsepter

Eiendomsforvalter Mari Knudsen i Drammen Eiendom KF (kommunens eiendomsselskap), forteller at de er åpne for et bredt spekter av søknader med konsepter for hvordan man kan drive Åspaviljongen videre.

– Vi ønsker noe som fungerer og som kan gi et godt tilbud til innbyggerne i kommunen vår. Åspaviljongen har en fantastisk utsikt og beliggenhet, sier Knudsen.

I tillegg til å være et serveringssted for turgåere og andre i åsen, er Åspaviljongen også et egnet selskapslokale til utleie.

Forutsetninger for leie

Selv om det er ganske åpent hvordan man tenker at serveringsstedet kan drives videre, er det noen forutsetninger søkerne må forholde seg til.

Valg av leietaker vurderes ut fra:

  • konsept
  • planer for kulturtilbud
  • åpningstider
  • serveringstilbud
  • erfaring
  • kompetanse
  • referanser
  • personlig engasjement og egenskaper

I tillegg er det en forutsetning at Åspaviljongen minimum må holde åpent i sesongen fra påsken til høstferien. Leieavtale opprettes også under forutsetning av at leietaker gis utvidet skjenkebevilling i lokalene.

Ønsker flere kulturtilbud

Serveringsstedet i Bragernesåsen er tradisjonelt sett godt besøkt i påsken og på nasjonaldagen. Drammen Eiendom KF ønsker gjerne en driver som er opptatt av å skape ulike kulturtilbud gjennom sesongen.

Det kan for eksempel dreie seg om samarbeid med idrettsforeninger eller Den Norske Turistforening om ulike arrangementer som kan trekke folk til åsen.

– Det er stort potensiale for de rette leietakerne, sier eiendomsforvalteren i kommunen.

Powered by Labrador CMS