EN TÅ FORAN: Her da Kristine Stavås Skistad spurtslo regjerende sprintverdensmester Jonna Sundling i semifinalen. I finalen holdt ikke kreftene inn.
EN TÅ FORAN: Her da Kristine Stavås Skistad spurtslo regjerende sprintverdensmester Jonna Sundling i semifinalen. I finalen holdt ikke kreftene inn.

Stavås Skistad finaleslått av svenskene

Kristine Stavås Skistad tok ledelsen i den klassiske sprintfinalen for kvinner i VM i Planica, men gikk tom for krefter. Det ble firedobbelt svensk før Konnerud og Drammen med Kristine som beste norske utøver.

Publisert Sist oppdatert

SLOVENIA/DRAMMEN: Konnerud-sprinteren satte seg selv i respekt under prologen i Planica torsdag formiddag. Trener Lage Sofienlund fra Konnerud IL var meget fornøyd etter målgang.

- Dette var kjempebra til tross for vrient og utfordrende føre med bløte forhold. En kjempeprolog, sa Sofienlund til NRK.

Stavås Skistad selv oppsummerte løpet litt mer nøkternt:

- Det gikk greit, men løst og krevende føre. Jeg må bare ikke slippe toppen, så er det muligheter, sa Stavås Skistad til NRK, klar for kvartfinale mot blant annet Maja Dahlquist.


Emma Ribom og Jonna Sundling var de eneste som var raskere i prologen. De to svenskene unngikk Skistads heat i kvartfinalen.

Der tok Stavås Skistad kontrollen fra start, men lot etter hvert svenske Maja Dahlquist komme foran den siste tredjedelen inn mot mål. Allikevel med god kontroll på de bak, og kunne nærmeste spasere seg inn til semifinale mens hun sparte krefter.

I semifinalen gikk Stavås Skistad nok en gang ut i tet med tre svensker på slep. Her ble det imidlertid høyere tempo og spurtkamp om de tre øverste plassene mellom Stavås Skistad, Emma Ribom og Jonna Sundling, hvor Stavås Skistad og Ribom er videre.

Gikk tom i finalen

I finalen var nok en gang Stavås Skistad raskest ut fra start foran fire svensker og Tiril Udnes Weng.

Tempoet holdt frem til den siste motbakken før mål, hvor kreftene tilsynelatende brått tok slutt for Konnerud-sprinteren, og alle fire svenskene passerte. Avstanden ble raskt så stor at spenningen var over inn mot mål, og Stavås Skistad gikk inn til femteplass foran Tiril Udnes Weng og 10 sekunder bak gullvinner Jonna Sundling.

- Det er klart at dette er surt nå. Når man er så nærme medaljer har man lyst på dem. Det blir en utladning når man har jobbet hardt og målbevisst mot dette så lenge, sa Lage Sofienlund til NRK etter finalen.

Nå er spørsmålet om Skistad blir tatt ut til sprintstafetten senere i mesterskapet.

- Det er en litt annen øvelse men Kristine er godt trent. Om ikke blir det bare å dra hjem til Konnerud og trene mer, sa Sofienlund.

Johannes Høstflot Klæbo vant herrenes sprintfinale.

Powered by Labrador CMS