Stengte kantina på grunn av mobbing og utestenging

Rektor Jan Helge Russnes ved Eiker videregående skole vil sende et kraftig signal til elevene. Han stengte den mye omtalte og kritikerroste kantina på skolen etter mange tilfeller av «blikking», utestenging og mobbing.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Blikking. Utfrysing. Egne plasser for de kule i kantina. Mobbing og uthenging på sosiale medier, skriver NRK som først omtalte saken om situasjonen i Hokksund.

Slik vil ikke rektor Jan Helge Russnes ha noe av på Eiker videregående skole i Hokksund. Onsdag møtte elevene stengt kantine, melder Eikernytt.no.

Den åpner ikke igjen før de har skjerpet seg.

– Vi har sett en økende tendens gjennom de siste årene med tanke på det med grupperinger og utestengning, begynner Russnes og fortsetter:

– Det er blitt verre i år. Grupperingene er koblet til etablerte og planlagte russebusser. Det er et sosialt hierarki, en markering – og det har foregått i kantina, sier han til NRK.

Tror ikke det har en effekt

– Vi synes det er leit. Der spiser vi lunsj hver dag, det er god mat og det er et fint sosialt sted på skolen. Veldig synd, sier elevene Eline Roa Gran og Emma Santana Burkhalter.

Ifølge NRK så mener de at aktivitetsdag og felles samlinger kunne vært lite greit, men sier at dette statuerer et eksempel på at forholdene ikke er greie.

Powered by Labrador CMS