Dirigent Sivert Fjelstad Madsen har pisket medlemmene hardt i høst. Med god hjelp fra blant annet disse tre musikantene fra eldste gruppe har hele hovedkorpset blitt en førsteplass verdig.

Storeslem til Konnerud skolekorps

De flinke musikantene fra Konnerud gjorde rent bord under Underholdningskampen i Oslo i slutten av november.

Publisert Sist oppdatert

KONNERUD/OSLO: Hovedkorpset til Konnerud skolekorps stakk av med 1. plass i kategorien musikk med 91 poeng (!) i 3. divisjon, samt spesialprisen for beste underholdning.

Med temaet verdensrommet har hovedkorpset i hele høst jobbet seg gjennom sanger av Gustav Holst, Richard Strauss og John Williams, gjort kjent i blant annet «Star Wars» og «2001: En romodyssé».

Flere av sangene har vært svært vanskelig for mange av korpsets medlemmer, men alle har jobbet kjempehardt og på søndag fikk de lønn for strevet, forteller korpsledelsen til DRM24.

– Mye hard trening bak denne her! Gratulerer så mye til musikanter og instruktører som dro seieren i land, sier Hans Petter Rygh, styreleder i Konnerud skolekorps.

Disse maskotene fra juniorkorpset ble med på scenen og var med på å dra seieren i land for beste underholdning.

Vanskelige pandemi-år

De siste årene har vært preget av utallige avlyste konkurranser for korps. Dette har tæret på besetningen til mange korps. Derfor var det ekstra gledelig å gjennomføre denne konkurransen, og ikke minst dra i land to hovedpremier, forteller Rygh.

I forkant av øvelsen har hele korpset vært i sving. På Tyrifjorden hotell tidligere i høst hadde korpset seminar hvor foreldrene laget romhatter av aluminiumsfolie med lyssatte tentakkeløyne. Deretter har det blitt laget slips og sanket inn en rekke kostymer.

Mange korps har slitt med rekrutteringen de siste årene. Dette gjalt også Konnerud under pandemien, men i fjor og i år har korpset fått en rekke nye medlemmer. Konnerud skolekorps kan derfor stille med et stort aspirantkorps og juniorkorps. Flere medlemmer fra juniorkorpset var med som skuespillere på scenen i Oslo.

Hovedkorpset og maskotter takker for seg etter siste nummer – Star Wars.
Powered by Labrador CMS