Ingen over, ingen ved siden - Godset knuste serielederen

Det meste stemte for Strømsgodset på Marienlyst mot Bodø/Glimt - og 6.766 tilskuere fikk valuta for pengene å leve på resten av sesongen takket være to elleville Godset-scoringer av Jonatan Braut Brunes og Tobias Gulliksen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det var en het midtsommerkveld med sent avspark, mange tilskuere og en flott ramme for eliteseriefotball mot serielederen på Marienlyst søndag.

Den første halvtimen ble imidlertid ingen stor underholdning for de 6.766 tilskuere, og kampen bar preg av mye balltrilling fra bortelaget og et hjemmelag som fremstod uten den store selvtilliten.

Det skulle imidlertid endre seg like før pause, da Godset etter knapt å ha kommet til målsjanser overhodet, viste seg dødelig effektive etter et innlegg fra skrått hold fra Tobias Fjeld Gulliksen mot Jonatan Braut Brunes. Innlegget gikk over Haalands fetter, men på bakre stolpe dukket Lars Vilsvik opp og slo ballen tilbake på hel volley mot Brunes, som banket inn 1-0 målet på ny volley.

Taktisk suksess

Med 1-0 i bagasjen til hvilen var det store spørsmålet om hjemmelaget nå kunne greie å holde på ledelsen, men med et velorganisert forsvar og en nesten overmenneskelig Viljar Myhra i Godset-målet skulle gjestene slite med å få mål.

Kampen fortsatte litt i samme spor med mye ballbesittelse fra Bodø/Glimt, men som slet med å komme til store målsjanser. Strømsgodset skulle vise seg å ta godt vare på de sjansene de fikk, og begge lag hadde levert to store muligheter med blant annet skudd i tverrligger og stolpe i løpet av de første 90 minuttene.

Like før full tid fikk bortelaget også annullert en scoring som følge av offside, og jaktet desperat utlikningen mot et meget lavt Strømsgodset sluttminuttene.

Glimts landslagspiller Patrick Berg fikk kjørt seg i duellene mot Tobias Gulliksen

Enormt soloraid satte punktum

Istedenfor Glimt-utlikning skulle det isteden vise seg å være Godset som doblet ledelsen. Med nesten hele Bodø/Glimt rundt Godsets 16-meter på overtid så en nesten utmattet Tobias Gulliksen sitt snitt til å levere en formidabel prestasjon som vil skrive seg inn i historiebøkene.

Etter å ha jobbet som en helt gjennom hele kampen snappet Gulliksen en pasning foran eget mål, og satte fart retning elva mot Glimt-målet uten å se seg tilbake. Etter å ha tilbakelagt hele banelengden i en spurt uten sidestykke, lobbet Gulliksen ballen elegant over Glimt-målakten som han aldri skulle ha gjort annet - og satte fyr på Marienlyst stadion på en måte vi trolig ikke har sett siden seriegullet i 2013.

Sekunder senere var 2-0-seieren et faktum, og akkurat denne kvelden hører Norges beste lag til i Drammen etter å ha brutt nordlendingenes overlegne seiersrekke. Med tre nye poeng hjem til Drammen etter bortetriumfen mot Vålerenga, begynner det nå se mye lysere ut for Strømsgodset etter en mager vårsesong. Med 14 poeng har Godset klatret opp til en tiendeplass på tabellen, og fortsetter Isnes' mannskap på denne måten er det potensiale for stor poengsanking utover sommeren!

PS: Neste kamp for Godset er allerede førstkommende onsdag borte mot Molde i 4. runde i cupen
.

SE KAMPEN I BILDER:

Goalgetter, drammenser og eks-Godset-spiller Amahl Pellegrino fikk ingen scoringer på Marienlyst, men tok seg god tid til å skrive autografer og dele ut selfier på Marienlyst etter matchen.
Powered by Labrador CMS