DAGENS BAUTA: SIF-målvakt Viljar Myhra var høyt og lavt, og sisteskansen helt avgjørende mot Stabæk.

Reddet trepoengeren

Viljar Myhra sørget Godset-seier da Stabæk fikk et omdiskutert straffespark i sluttminuttene - og flere klasseredninger som forhindret flere baklengs.

DRAMMEN: Nabooppgjøret startet famlende for Strømgodset, som slapp Stabæk til to enorme muligheter i åpningssminuttene, hvorav en endte med offiside-annulert mål.

En forbannet Håkon Wibe Lund fikk etter hvert gehør for sine trenerdirektiver fra sidelinja, og laget kom seg mer og mer inn i kampen uten å ha blitt straffet for slurvet innledningsvis.

Til tross for en god Godset-periode var det Stabæk som satte det første målet på Marienlyst etter 35 minutter. Det tok imidlertid ikke mange sekundene før Godset utliknet ved Johan Hove, og kampen var igjen tilbake til utgangspunktet.

Straffedrama

Lagene gikk til pause på uavgjort, og første halvdel av omgangen etter hvilen skjedde det ikke all verden på Gamle Gress - før Stabæk fikk et omdiskutert straffespark i det 76. minutt.

Mål ble det imidlertid ikke - Viljar Myhra reddet et relativt dårlig plassert straffespark og hindret Stabæk-ledelse.

Isteden skulle Godset sette inn en vakker matchvinnerscoring bare tre minutter senere, signert goalgetter Fred Friday: Johan Hove ladet skuddfoten fra spiss vinkel, og i full fart kom Friday med en tå på ballen og dunket den forbi Stabæks målvakt - og de tilreisende suppoertere fra Bærum fikk håp og optimisme lagt i grus.

Flere mål ble det ikke på Marienlyst Stadion, til tross for noen fartsfylte sluttminutter hvor begge lag kom til store muligheter, og Viljar Myhra igjen ble avgjørende for Godset - og ble fullt fortjent utropt til kampens beste spiller.

Med tre poeng hjemme har Strømsgodset avansert til en 10. plass med 16 poeng, fem poeng foran Mjøndalen som har klatret til plassen over kvalik etter uavgjort 1-1 borte mot Brann (hvor begge målene kom på overtid) - og Stabæk forblir tabelljumbo med sine seks poeng:

VILLE JUBELSCENER: Godset-benken da dommeren blåste av kampen.

Neste seriekamp for Strømsgodset spilles allerede onsdag, også den på hjemmebane da Odd (6. plass på tabellen) kommer på drammensvisitt.