«Suppevogna» vant Frivillighetsprisen

– Dette er en veldig hyggelig og viktig anerkjennelse. 40 000 kroner betyr at vi kan bidra enda mer enn vi allerede gjør!

Publisert Sist oppdatert

NORGE: Tirsdag kveld mottok initiativtakerne bak Suppevogna den høythengende prisen på rådhuset, opplyser kommunen tirsdag kveld. Med prisen fulgte også 40.000 kroner som kan brukes til valgfritt formål.

Alle de ti finalistene var invitert da vinneren ble avslørt. Prisen ble delt ut av ordfører Kjell Arne Hermansen. Han gratulerte Suppevogna og trakk fram at frivilligheten er bærebjelken i drammenssamfunnet.

– Et gammelt ordtak sier at «den største gleden du kan ha, er å gjøre andre glad». Det er frivilligheten i et nøtteskall.

Deler ut suppe hver fredag

Det er Thore Carlsen, Arild Østeby, Kjell Henriksen og Svein Victor Borg som driver Suppevogna på frivillig basis. De fire står hver fredag på Torgeir Vraas plass på Strømsø og gir gratis suppe til de som trenger det. Suppevogna sørger ikke bare for mat, men også sosialt samvær og en god prat for de som måtte ønske.

Ifølge juryen har Suppevogna oppstått etter eget initiativ og de får ingen form for offentlig støtte. I tillegg til å gi mat til de som trenger det, bidrar Suppevogna også til redusert matsvinn ved å samle inn overskuddsvarer fra hoteller og butikker.

Også i fjor var Suppevogna blant de nominerte. De frivillige pensjonistene ble veldig glade for å motta prisen.

– Vi har frysi mye for dette, men vi gleder oss like mye til fredag uansett, forteller Thore Carlsen med et glimt i øyet.

– Dette er penger som går til å støtte noen som absolutt trenger det, sier en stolt Arild Østeby med et stort smil om munnen.

Ti finalister

Det ble også delt ut diplom til alle ti finalister.

De ti finalistene var Ski- og Ballklubben Drafn, Suppevogna, Petter Hagen, Linn Jeanette Mikalsen, De frivillige ved Frelsesarmeen Nedre Eiker, MIF senior Sti-gruppa, Stine Christiansen for innsats i Strømsgodset barnegospel, Mounir Hamoud, ungdomslederne i Åssiden kirke og Vassåsens venner.

Finalistene ble valgt ut blant 41 kandidater. Det er innbyggerne i Drammen kommune som har sendt inn forslag om hvem som fortjener pris for sitt frivillige arbeid. Nærutvalgene i hver kommunedel har så valgt ut én finalist, før en jury til slutt kåret vinneren.

Powered by Labrador CMS