Slik kan den nye politistasjonen på Sundmoen bli seende ut, men når byggingen starter og står ferdig er ikke klart så langt.

Tabbe av kommunen – plantegninger unntatt offentlighet lå ute på nett

Siden 3. april har søknaden om rammetillatelse for den nye politistasjonen i Hokksund ligget ute i kommunens postlister. Problemet er bare at alle plantegningene til bygget er unntatt offentlighet.

Publisert

ØVRE EIKER: Etter at Eikernytt.no gjorde kommunen oppmerksom på saken onsdag, har de fjernet eller sperret tilgangen til tegningene.

Leder for byggesaksavdelingen i Øvre Eiker, Knut Anders Laag ble overrasket over saken da han ble gjort oppmerksom på forholdet.

– Dette er alvorlig og jeg må forsøke å få tak i folk på arkivet med en gang, uttalte han onsdag kveld.

De ville da enten fjerne eller stenge tilgangen til plantegningene som viser hvor alle funksjoner er i det nye politihuset på Sundmoen i Hokksund. 

Plantegningene over den nye politistasjonen i Hokksund har siden 3. april ligget ute på kommunens postlister, til tross for at de er unntatt offentlighet. Vi har sladdet denne.

Grunnarbeiene i gang

Grunnarbeidene til bygget er i full gang, men det er ikke klart når byggingen av selve kontorbygget starter.

Det var en tipser som gjorde Eikernytt.no oppmerksom på saken og som hadde reagert på at tegninger som var unntatt offentlighet var publisert gjennom postlisten til kommunen. Vedkommende mener dette i verste fall kan true samfunnssikkerheten.

Alle plantegningene er merket med «Unntatt offentlighet». Det er Politiets fellestjenester som legger premissene for slike politistasjoner.

Det er Rune Isachsen Holding as som står bak bygget med sivilarkitekt Ditark Papadopulu i Drammen som ansvarlig søker. Tiltakshaver er Hans Leo Hals, som jobber i holdingselskapet. Det har ikke lykkes Eikernytt å komme i kontakt med Hans Leo Hals.

Powered by Labrador CMS