Mindre påskekø enn vanlig - mange utsatte hjemreisen

En værmessig super-avslutning på en ellers grå påske bidro til at køene i påske-hjemfarten ble mindre 1. påskedag - og trolig større enn normalt 2. påskedag.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Veitrafikksentralen har fortløpende sendt ut statusrapporter for de trafikkutsatte veistrekningene under påskehjemfarten, og det er erfaringsmessig på ettermiddagen 1. påskedag at det enkelte steder blir full kork.

Det var også forventningene  denne gangen, men køene og korken har vært betydelig mindre enn normalt på den store hjemreisedagen. På E134 mellom Kongsberg-Mjøndalen og Drammen har det på det meste vært 13 minutters forsinkelse.

DRM24 var på plass ved et av de kritiske punktene søndag ettermiddag, nemlig ved innsnevringen fra to til ett felt på Ytterkollen retning Drammen. Her er det ofte tilløp til kaos med en rekke biler som mister tålmodigheten og snur på motorveien, men det hele skled nokså pent og pyntelig denne gangen - med bare et fåtall ulovlige u-svinger når trafikken var på sitt tetteste. Allerede ved 1700-tiden opphørte køen helt.

U-SVING: Mange foretar denne ulovlige manøveren, som kan resultere i førerkortbeslag.

Trolig er det værmeldingen og et kjærkomment gjensyn med sola som har fått mange til å utsette hjemreisen til 2. påskedag etter en heller grå og regntung påske. På ettermiddagen søndag kom sola tilbake, og også 2. påskedag er det varslet et tosifret antall varmegrader og stedvis strålende sol Østafjells.

Powered by Labrador CMS