STENGT: Mannskaper var på plass for å sette ut sperringer i Øvre og Nedre Strandgate søndag kveld.

Stenger sentrumsgater i over tre år

Søndag kveld ble Øvre og Nedre Strandgate sperret av. De skal ikke åpne igjen før sent 2025 som følge arbeidene med ny bybru.

Publisert Sist oppdatert

SENTRUM: Gatene har fra før vært delvis stengt i perioder de siste månedene grunnet arbeidene med bybrua, men nå har den siste bilen kjørt strekningen på flere år. Ifølge kommunen skal området benyttes til riggplass ved bybrua, og det blir sperret av et større anleggsområde på stedet.

Gatene blir også stengt for kollektivtrafikk og utrykningskjøretøy fra Nedre Strandgate, men de aktuelle kjøretøygruppene, samt varetransport, vil få tilgang til Bragernes Torg via Øvre Strandgate. Det blir stengt for gjennomgangstrafikk forbi bybrua for alle kjøretøy.

I utgangspunktet er ordinær biltrafikk stengt mellom St. Olavs gate og Scwhenkegata, men det vil fortsatt bli mulig å parkere i p-huset til Magasinet.

- Kjøremønsteret for bussene blir som det er, mens taxi kjører inn parallelt med bussene og må kjøre ut fra torget via Øvre Storgate og ut mot St. Olavsgate. Det samme gjelder varetransport, opplyser Drammen kommune.

Både innkjøring (Øvre Strandgate) og utkjøring (Øvre Storgate) til torget blir nå enveiskjørt, og taxiholdeplassen blir snudd slik at kjøreretning blir det samme som bussene har på sin side, ifølge kommunen.

KART: Slik blir trafikkavviklingen rundt bybrua/Bragernes Torg de neste årene.
Powered by Labrador CMS