TETT PÅ: Tove Bjørgaas, her ved Columbia-universitet i New York i forbindelse med Palestina-demonstrasjonene tidligere i mai.

Utenrikskorrespondent-foredrag i Åspaviljongen

USA-korrespondent Tove Bjørgaas fra NRK til Drammen for å snakke om utviklingen i USA.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: 5.november er det presidentvalg i USA, amerikansk politikk får stadig spalteplass hos norske medier, men hvordan går egentlig utviklingen i USA?

Det er temaet da mangeårig USA-korrespondent for NRK Tove Bjørgaas besøker Åspaviljongen og byr på sin kunnskap og betraktninger om «utviklingen i USA» fredag kveld.

Med seg på foredraget har Bjørgaas Are Tågvold Flaten, som er forfatter, statsviter og redaktør av amerikanskpolitikk.no.

Lokalpolitiker Simon Nordanger fra Senterpartiet i Drammen er blant de som har tatt over driften av Åspaviljongen, og forteller at denne type arrangement er noe de vil satse mer på fremover.

- Slike arrangementer er gode tillegg til den ordinære drifta. Når vi har en så flott lokasjon på toppen av Drammen så gjelder det å benytte den og ikke minst vise den frem for befolkningen. Så ja, flere spennende arrangementer kommer, sier Nordanger.

Om hvordan de fikk Bjørgaas «på kroken» har han følgende kommentar:

- Man kommer langt med å spørre og generelt er kunnskapsrike folk villige til å dele det dem kan. Så er inntrykket at drammenserne er sultne på gode arrangement som dette, hvor man kan få faglig påfyll i godt selskap. Ut ifra den gode responsen så langt ser det ut til å stemme, sier Nordanger.

Powered by Labrador CMS