Utleiers marked gir stor husleieøkning i Drammen

Prisene opp 12,2 prosent på ett år.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det totale utbudet i leiemarkedet er fremdeles lavt, og leieprisene fortsetter å øke. I Drammen må du i snitt ut med over 14.000 i måneden for en tre-roms leilighet. Det er hele 12,2 prosent mer enn på samme tid i fjor.

Kombinasjonen av færre utleieboliger og et utfordrende salgsmarked gir utslag for leieprisene i oktober.

- Vi ser definitivt ringvirkningene av økte levekostnader og økt rente, uttaler Utleiemegleren.

– Flere velger å leie fremfor å kjøpe, og i de største byene opplever vi særlig stor pågang av kunder som ikke får solgt boligen sin, og som heller vurderer å leie ut, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Geir Skogheim.

En 3-roms leilighet i Drammen kostet i gjennomsnitt 14.367 kroner i oktober. Sammenlignet med september er det en økning på 3,2 prosent. Sammenlignet med i fjor er det en økning på hele 12,2 prosent.

– Det er et godt leiemarked om dagen, og vi får god respons på boligene vi annonserer. Vi merker også økt pågang av kunder som ikke får solgt boligen sin og som heller vurderer å leie den ut, sier Skogheim.

– Det er også flere som utsetter kjøp av bolig og som føler det er mer sikkert å leie. Det er med andre ord utleiers marked, sier daglig leder i Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

Powered by Labrador CMS