Sender ut farevarsel for snø på Østlandet lørdag

Det blir kaldere enn forventet - og mye av nedbøren som kommer lørdag kan falle som sludd og snø. Lørdag morgen har også Meteorologisk Institutt sendt ut farevarsel for kraftig vind på deler av Østlandet.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Situasjonen kan naturligvis også føre til trafikale utfordringer på Østlandet. Torsdag ble det målt 12,5 varmegrader i Drammen, men nå gjør altså Kong Vinter comeback bare et døgn senere.

- Det ventes 5-10 cm snø, nær fjorden vil det meste av nedbør kommer som regn og sludd. Bruk riktige dekk, kjør etter forholdene og beregn noe ekstra tid, heter det i farevarselet fra Meteorologisk Institutt.

Farevarselet gjelder i perioden natt til lørdag til lørdag kveld. For drammensområdet sin del er det ventet at temperaturene vil ligge på rundt null grader eller litt over. Temperaturene er ventet å synke noe utover dagen lørdag, og størst sjanse for snø er det på ettermiddagen.

Det er ventet over 20mm nedbør i drammensområdet lørdag, men hvor mye som kommer som snø er foreløpig uavklart. Det er også ventet kraftig vind i drammensområdet lørdag ettermiddag med vindkast opp til 15 sekundmeter, hvilket kan føre til en ettermiddag med skikkelig ruskevær.

Det er fra før sendt ut farevarsel for snøfokk i fjelltraktene Østafjells.

Powered by Labrador CMS