LADETRØBBEL: Elbussene har problemer med ising på ladestasjonene.
LADETRØBBEL: Elbussene har problemer med ising på ladestasjonene.

Store problemer for bussene

Snøkaoset skaper problemer både for fremkommeligheten og ladingene på elbussene. En rekke linjer og avganger er forsinket og innstilt onsdag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Brakar har opplyst om en rekke innstilte og forsinkede avganger i trafikkmeldinger gjennom dagen onsdag. Årsaken er snøværet. Flesteparten av meldingene handler ikke om at bussene står fast, men at de ikke får ladet og har tekniske problemer.

- Sannsynligvis er årsaken is på skinnene, opplyser Kjersti Danielsen Nordgård, markedssjef i Brakar, til DRM24.

- Vi har to ladestasjoner i Mjøndalen og en er ute av drift. Vi har satt inn andre busser på en del avganger, men per nå står det to busser i Mjøndalen som venter på lading. Situasjonen forverres av busser som klumper seg (dvs. kommer flere inn samtidig). Det dannes da kø ved ladestasjon, uttaler Nordgård.

- Vi anbefaler alle kunder å benytte sanntidsinformasjon i appen Brakar Billett. Klikk på Mer og velg Avgangstider. Søk opp din holdeplass for å få info om bussavganger, råder Nordgård.

På linje 3 Fjell – Kastanjesletta kjøres skyttelbuss mellom Sørensvingen og Kastanjesletta. Denne tar tid å komme frem og må vente på korresponderende buss, ifølge Brakar.

Powered by Labrador CMS