Varsler støy fra pelearbeider frem til jul

Etter uker med mudring gjennomføres nå erosjonssikring i bybru-området, før pelearbeidene for ny bybru starter om kort tid.

Publisert Sist oppdatert

SENTRUM: De siste ukene har det pågått mudringsarbeider i elva. Det betyr at det graves mudder og leire opp fra elvebunnen for å gjøre plass til nytt fundament til den nye brua. Arbeidet har vært gjort fra en kran med grabb og fra en gravemaskin på lekter på elva.

– Massene som er gravd opp har blitt deponert på egnede steder, forteller prosjektsjef for Bybrua, Tommy Iversen.

Han forteller at det har blitt mudret for ett av to fundamenter i elva til ny bybru. Nå som mudringen er ferdig, starter arbeidet med erosjonssikring.

I løpet av den neste uka skal erosjonssikre masser, det vil si stein av ulik størrelse, ned der de nå har gravd opp mudder og leire. Erosjonssikring etableres for å beskytte strandbredden mot erosjon og ødeleggelse fra strøm og bølgeslag.

MUDRING: Det har de siste ukene pågått mudrearbeider i forkant av fundamenter til ny bybru.
MUDRING: Det har de siste ukene pågått mudrearbeider i forkant av fundamenter til ny bybru.

Advarer mot støy fra pelearbeider

Drammen kommune opplyser videre at etter at erosjonssikringen i elva er ferdig, starter arbeidet med å ramme peler til nytt brufundament.

- Det vil si at pelene slås ned i grunnen. Dette arbeidet vil medføre støy, sier Iversen, og tilføyer at antatt oppstart av pelearbeider vil være mot slutten av neste uke.

Det er planlagt at disse arbeidene vil pågå i fem-seks uker under forutsetning av at vi ikke treffer på uforutsette forhold i grunnen. Samtidig er arbeidet med riving av Honnørbrygga på Bragernessiden er også godt i gang.

SKAL NED I BAKKEN: Hundrevis av meter med rør skal slås ned i grunnen. Det er ikke lydløst.
SKAL NED I BAKKEN: Hundrevis av meter med rør skal slås ned i grunnen. Det er ikke lydløst.
Powered by Labrador CMS