I RAMPELYSET: Lilly Sjahbazi (t.v.) og Sander Akselsen (i midten) fra i skolekoret på Vestbygda intervjues her av NRK-reporter Hans Kristian Rangnes. Til høyre musikklærer Linn Kristin Hunstad.
I RAMPELYSET: Lilly Sjahbazi (t.v.) og Sander Akselsen (i midten) fra i skolekoret på Vestbygda intervjues her av NRK-reporter Hans Kristian Rangnes. Til høyre musikklærer Linn Kristin Hunstad.

Vestbygda-elevene fikk synge for hele landet

Skolekoret fikk først debutere på direkten med NRK P1 i skolegården, før turen gikk videre til Oslo-Filharmonien.

Publisert Sist oppdatert

KONNERUD: Siste uka før skoleslutt ble noe utenom det vanlige for sangglade elever på Vestbygda skole.

Sjette og sjuende klasse ble nemlig plukket ut som noen av få heldige klasser på landsbasis som skulle få noen minutter i rampelyset i forbindelse med prosjektet «skolenes sangdag».

Til sammen 1.300 elever fra hele landet ble samlet på Oslo konserthus for å synge sammen med Oslo-Filharmonien i det som beskrives som norges største allsang-kor.

Det er den ikke helt ukjente Chris Holsten-hiten «Smil i ditt eget speil» som var plukket ut som årets låt og som elevene har øvd på. Og det kunne høres i skolegården på Vestbygda når NRK P1 var på besøk for direktesending forrige uke.

Etter seansen i skolegården reiste elevene til hovedstaden, hvor NRK-produksjonen fra Oslo konserthus ble streamet til hundrevis av skoler over hele landet.

Viktig å beholde skolekoret

I etterkant ble opptaket kjørt på storskjerm i gymsalen på Vestbygda under sommeravslutningen slik at hele skolen kunne synge med.

- Alle har øvd på det samme, så dette ble et kjempekor og er første gangen vi gjør, forteller rektor Marianne Normann-Johansen.

Hun er stolt over at skolen har et skolekor, for det er det langt fra alle skoler som fortsatt har i dag.

- Det er ikke så vanlig lenger, men det er viktig å beholde det. Når de store synger og intervjues som dette tenker vi at det er fint for å inspirere de små, sier Normann-Johansen.

Hun skryter av primus motor og musikklærer for 7. trinn, Linn Kristin Hunstad, som får mye av æren for å motivert elevene.

- Her snakker vi om en lærer som er musiker og spiller både piano og fiolin og har masse kunnskap og øse av, forteller Vestbygda-rektoren.

SE OPPTAK FRA KONSERTEN I OSLO KONSERTHUS HER

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">MUSIKKLÆRER:</span> Linn Kristin Hunstad på Vestbygda ble også intervjuet av NRK.</span>
MUSIKKLÆRER: Linn Kristin Hunstad på Vestbygda ble også intervjuet av NRK.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">SANGGLADE ELEVER: </span>6. og 7. trinn på Vestbygda skole.</span>
SANGGLADE ELEVER: 6. og 7. trinn på Vestbygda skole.

SE FLERE BILDER FRA SANGOPPTREDENEN PÅ VESTBYGDA:

Powered by Labrador CMS