Vind i seilene for USN: Søkertallene skyter i været

Flere vil studere i Drammen - sykepleie mest populært også i år.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Søkertallene til Universitetet i Sørøst-Norge øker. Det er 7306 som har et USN-studium på toppen av sin søkerliste til Samordna opptak. Det er 6,4 % flere søkere enn i fjor, opplyser Universitetet i en pressemelding fredag.

På landsbasis økte søkertallet med noe mindre, 4,7 prosent. Til campusene i Buskerud var det til sammen 4994 søkere i lokalt og samordna opptak. Hvis vi tar med søkere i USN eget lokale opptak, (som blant annet inkluderer masterutdanninger Y-vei, Tresemester, Realfagskurs, Forkurs for ingeniørutdanning og PPU), er det til sammen 15692 søkere på alle USN's campuser. 

I Drammen har i år 2500 personer søkt studier via Samordna opptak og USNs lokale opptak (som blant annet inkluderer masterutdanninger). 975 søkere har studier ved campus Drammen som sitt førstevalg hos Samordna opptak. Det er en økning fra 917 i 2023.

– Helseutdanningene på USN er viktige for universitetet, for regionene de tilbys i og for hele landet. Det er derfor veldig gledelig at søkertallene til sykepleie øker med nesten 20 prosent, sier viserektor for utdanning Ingvild Marheim Larsen.

Tendenser i søkertall ved campus Drammen

  • Bachelor i sykepleie har flest søkere via Samordna opptak, med 311 søkere til 190 studieplasser.
  • På andreplass finner vi bachelor i økonomi og ledelse med 212 søkere til 90 studieplasser.
  • Det tredje mest søkte studiet i Drammen er bachelor i radiografi med 147 søkere til 35 studieplasser.
  • Størst konkurranse om studieplassene i Drammen er det ved bachelor i radiografi med 4,20 søkere per studieplass.
  • Bachelor i radiografi opplever også den største prosentvise økningen i Drammen via Samordna opptak, (opp 33,6 % siden i fjor.) 
  • På andreplass finner vi bachelor i økonomi og ledelse som har økt med 19,8 % og bachelor sykepleie som har økt med 16,9 %.
  • Grunnskolelærer 5 - 10 har samme søkertall i fjor, mens grunnskolelærer 1.-7 og barnehagelærer går litt ned.

Blant masterutdanningene er det master i klinisk helsearbeid med spesialiseringen digitalisering og innovasjon som er det aller mest populære studiet på campus Drammen, med 249 søkere til 50 studieplasser. Denne studieretningen har en økning i antall søkere på 53,7 % siden i fjor.

Powered by Labrador CMS