Wenche Myhre med julekonsert i Drammen

Wenche Myhre, Jørn Hoel og Emil Solli-Tangen står på scenen i Bragernes kirke 21. desember.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Tradisjonen tro legger konserten «Julenatt» ut på Norgesturné i førjulstiden, og skal skape varm julestemning i 40 kirker over hele landet. Turnéen har premiere i Kongsberg kirke torsdag 24. november, og avsluttes som vanlig i Nordstrand kirke i Oslo den 22. desember.

Hele Norges Wenche Myhre rundet 75 år i år – og er mer aktiv enn noen gang! Hun gleder seg stort til å opptre i Bragernes kirke med konserten Julenatt.

Wenche flankeres av stjernene Jørn Hoel og Emil Solli-Tangen, og trioen akkompagneres av musikere fra øverste hylle; Frøydis Grorud (saksofoner, fløyter) og Trond Lien (kapellmester, tangenter), som begge er kjent fra NRK-programmet Beat for Beat.

- I tillegg har vi for første gang med oss Tarjei Nysted (nøkkelharpe, fiolin, mandolin, bratsj m.m.), uttaler arrangøren i en pressemelding.

– Dette er mitt niende år på Julenatt-turné, og jeg verdsetter å være en del av folks juletradisjoner høyt. For å være nettopp en tradisjon er det viktig for oss at de kjente og kjære julesangene alltid er med i vårt repertoar, slik at publikum kan kjenne igjen opplevelsen fra år til år. I tillegg vil vi selvsagt også å servere en del nytt materiale, forteller musikalsk leder Trond Lien.

– Julesanger, julestemning og tilhørende minner henger tett sammen, og kirkerommet er en perfekt ramme for å skape slike viktige og personlige øyeblikk for alle mennesker. Med «Julenatt» vil vi gi publikum en pustepause i julestria – slik at roen kan senke seg, sier produsent Håkon Ims.

«Stille Natt Hellige Natt» 19. desember

Men det blir også flere julekonserter i Bragernes Kirke før jul. Mandag går den 35 år gamle tradisjonen «Stille Natt Hellige Natt» av stabelen.

Konsertens folkekjære nestor Rune Larsen er med for 22. gang, og med seg på laget i år har han stjernene Alexander Rybak, Alexandra Rotan og Hans Marius Hoff Mittet, og også i år er Tove Kragset kapellmester.

Powered by Labrador CMS