1 av 3 frykter vannskader på hytta

Folk bruker hytta mindre enn før på grunn av høye strømpriser, og en liten vannskade kan bli stor og omfattende jo lengre tid det tar før skaden oppdages.

Publisert Sist oppdatert

BOLIG: I en spørreundersøkelse for Tryg Forsikring svarer 31 prosent av hytteeiere at de frykter vannskader på hytta, uttaler selskapet i en pressemelding.

Etter kraftig snøfall tidlig i januar, spesielt på Øst- og Sørlandet, er det nå mildvær og regn som dominerer, også i høyfjellet. Når snø skal smelte samtidig som det regner kan det fort bli inntrengning av vann på hytta.

– Det er viktig at alle er klar over at man som hus- eller hytteeier har en plikt til å vedlikeholde og forebygge mot skader som kan inntreffe, ikke minst når det er varslet at nedbørsmengdene kan bli så omfattende at man bør iverksette tiltak for å unngå vannskader. I verste fall risikerer en at erstatningen blir vesentlig mindre, sier Brandeggen som er kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Størst andel i Oslo

I undersøkelsen, som er foretatt av YouGov for Tryg, er den største andelen som er bekymret for vannskader på hytta bosatt i Oslo, der 40 prosent svarer ja.

– Klimaet er i endring, og de siste fem årene har vannskader økt med vel 50 prosent. Mer og mer av forsikringserstatningene skyldes nedbør og vanninntrenging utenfra. De som har hytte i områder som har vært mest utsatt for nedbørsmengdene de siste ukene bør ta turen og sjekke at vann ikke har trengt inn, eller at det er andre skader i forbindelse med nedbøren. Det er lenge til vinterferien og er det skade nå vil den kunne bli adskillig verre hvis man ikke oppdager den før langt ut i februar, sier Brandeggen.

Undersøkelsen er gjennomført av analyseinstituttet YouGov. Det er i perioden 19. - 24. oktober 2022 gjennomført til sammen 1004 CAWI-intervjuer med personer i alderen 18+ år.

Powered by Labrador CMS