SYNLIG: Her har ladeprisen fått plass ved siden av tradisjonelt drivstoff - på Gulskogen kan du nå lade med opptil 300 kW.
SYNLIG: Her har ladeprisen fått plass ved siden av tradisjonelt drivstoff - på Gulskogen kan du nå lade med opptil 300 kW.

Åpnet landets første lynlader

Uno X først ute med nytt ladekonsept i bilbyen Drammen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Tirsdag åpnet Uno-X sin første lynlader i Norge, ved REMA 1000 på Gulskogen.

- Ambisjonen er å gjøre det enkelt, effektivt og billig å lynlade. Dette blir den første i et nettverk av enkle og effektive lynladere for elbil, der kunden betaler med vanlig betalingskort uten krav til abonnement eller ladebrikke, uttaler selskapet.

Uno-X Mobility er en del av Reitan Retail sammen med blant annet REMA 1000 og YX 7-Eleven. Uno-X skal tilby enkel, effektiv og billig lynlading på utvalgte Reitan Retail-lokasjoner over hele Norge og Danmark.

Statsrådvisitt

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård og CEO i Reitan Retail, Ole Robert Reitan, sto for den offisielle åpningen av Uno-X sin første lokasjon med lynlading for elbil i Norge. Reitan varsler at flere tilsvarende lynladere snart er klare for åpning.

- Nå kan de første kundene lade bilen raskt og enkelt mens de handler dagligvarer på REMA 1000 her i Drammen. Potensialet er betydelig, med tanke på alle stedene vi har REMA 1000-butikker i hele Norge, og vi gleder oss til å åpne en rekke lynladere i tiden fremover, sier Ole Robert Reitan, CEO i Reitan Retail.

- Det enkle er som kjent, ofte det beste. Det gjelder også når du skal lade bilen, sier Reitan.

Strøm og drivstoff

Uno-X Mobility ønsker å bidra til løsninger for bærekraftig mobilitet. Samtidig som selskapet ivaretar sin samfunnskritiske rolle som leverandør av flytende drivstoff har Uno-X en ambisiøs satsing på svanemerket bilvask og lynlading. Uno-X er også en godt kjent ambassadør for sykling, og eier og driver profesjonelle sykkellag for kvinner og herrer.

- Elektrifisering er viktig for å redusere utslipp fra transportsektoren, og med vår ambisiøse satsing på elbillading ønsker vi å bidra til mer bærekraftig mobilitet både i Norge og Danmark. På mellomlang sikt skal 1000 biler kunne lade samtidig på våre lynladere, sier Vegar Kulset, administrerende direktør i Uno-X Mobility.

Både elbilister og myndigheter har uttalt et ønske om enkle løsninger for elbillading. Uno-X tilbyr den samme enkle og effektive kundeopplevelsen på lynlading som kundene kjenner fra drivstoff.

Prisen oppgis tydelig i kr/kWt på lynlader og i prismast, betaling kan gjennomføres ved tæpping av kort eller ved bruk av kort og kode.

Stasjonene er åpne for alle, og
har en utforming som gjør det lett tilgjengelig for alle å lade sin bil, f.eks. for bevegelseshemmede.

- Våre lynladere kan lade med opp til 300 kW og tilrettelegger for enkel, effektiv og billig lynlading for alle. Vi gleder oss til å ønske kunder velkommen til stadig flere av våre lynladere ved REMA butikker, YX 7-Eleven og Uno-X lokasjoner, sier Jens Haugland, daglig leder i Uno-X Norge.

Powered by Labrador CMS