Tester kortbetaling på ladestasjonene

Norges største, åpne ladenettverk for elbil tester kortbetaling - blant annet i Drammen.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: Ladeoperatøren Recharge er den første av de store, norske ladenettverkene som tester kortbetalingsterminaler på sine ladestasjoner. Erfaringer med pilotprosjektet skal avgjøre veien videre, opplyser aktøren i en pressemelding.

- Det er mange som har etterspurt muligheten til å kunne betale med kort når de lader elbilen, så vi er glade for at vi endelig har de tekniske løsningene på plass for å kunne teste dette i vårt ladenettverk, sier næringspolitisk leder Stian Mathisen i Recharge.

Recharge skal i første omgang teste kortbetalingsterminaler på tre Esso-stasjoner: I Vestby, på Grålum i Sarpsborg og i Kobbervikdalen i Drammen. I tillegg er ladestasjoner i Sverige og Finland med i forsøksprosjektet.

Selskapet har i flere år tilbudt muligheten til å betale med kort via en løsning der kunden registrer betalingskortet på en nettside og aktiverer ladingen med mobiltelefonen, men dette er første gang de tilbyr fysiske kortlesere.

- Det kan virke som verdens enkleste sak å montere kortlesere ettersom det er så vanlig, men vi har brukt lang tid på å legge til rette for dette. Vi må sikre at løsningene er dønn solide og fungerer knirkefritt med våre systemer, og da er det ikke bare å skrape sammen noen kortterminaler og lime dem fast på laderne, sier Mathisen.

Ulike løsninger

Hvert sted tester Recharge ulike teknologiske løsninger for betalingsterminaler. Noen steder vil terminalene være montert direkte på hver enkelt lader, andre steder vil det være én felles terminal for alle ladepunktene.

- Det er enda ikke tatt en avgjørelse på om vi kommer til å sette opp betalingsterminaler på alle våre ladestasjoner. Erfaringene vi nå gjør oss kommer til å avgjøre hva vi gjør videre. Det er tydelig at mange har bedt om denne løsningen, og vår jobb er å gjøre det enklere å velge elbil fremfor bensin- og dieselbil, og da må vi høre på kundene våre, sier Mathisen.

Powered by Labrador CMS