BYEN BESTE UTSIKT? Det er luftig og flott med 360 graders utsikt fra toppen av det 18 meter høye tårnet på Nordbykollen.
BYEN BESTE UTSIKT? Det er luftig og flott med 360 graders utsikt fra toppen av det 18 meter høye tårnet på Nordbykollen.

Åpnet utsiktstårn med panoramautsikt over Drammen

- Ganske sikker på at dette blir er utfluktsmål, kanskje for hele landet, sa varaordfører Ståle Sørensen under åpningen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det nye utsiktstårnet er åpnet på toppen av Nordbykollen, som ligger 280 meter over havet. Tårnet er 18 meter høyt med to utsiktsplattformer som ligger ti og 14 meter over bakken. Med andre ord nærmer man seg 300 meter over Drammenfjorden og Drammen sentrum.

Fra toppen er det en fantastisk 360-graders utsikt, der man blant annet kan se Blefjell, Drammen, Lier og Hanekleiva.

Tårnet består av en stålkonstruksjon, som er bygget med impregnert trevirke rundt for at det skal passe med omgivelsene i naturen.

– Det har vært vanvittig spennende å jobbe med dette prosjektet og det er tilfredsstillende å se det komme på plass, sier byggeleder Lars Harald Frågodt i Drammen kommune.

Tror flere vil gå til toppen

Tanken er at utsiktstårnet skal stimulere til økt bruk av nærmiljøet i kommunedelen. Det at man har et mål for turen gjør kanskje at flere tar seg en tur i skogen.

Varaordfører i Drammen kommune, Ståle Sørensen, skrøt av arkitekturen til tårnet før han klippet snoren.

– Dette er noe vi i Drammen kan være stolte av. Jeg er ganske sikker på at dette kommer til å bli det nye utfluktsmålet for søndagsturer for folk på Åskollen, i Drammen, hele storkommunen, kanskje fylket og hele landet, sa Sørensen.

Varaordføreren sa at Drammen er omkranset av et vakkert landskap, som blir tydelig med utsikten fra tårnet.

– Tårnet kan gi oss litt mer lokalpatriotisme, slik at det skaper sterkere tilhørighet til byen og landskapet vi lever i.

KLIPPET SNORA: Varaordfører Ståle Sørensen.
KLIPPET SNORA: Varaordfører Ståle Sørensen.

Frivillige startet prosjektet

Det var Røysjømarkas venner som først kom med ideen og tok initiativ til et utsiktstårn i marka.

Så tok Drammen kommune over prosjektet gjennom Friluftsløftet 2017. Det handlet om at innbyggere på Åskollen, Tangen, Knive og Røysjømarka stemte på hvilke friluftstiltak de ønsket å prioritere i bydelen.

– Vi er kjempefornøyde. Tusen takk til Drammen kommune som har hjulpet oss å få til dette gromme turmålet, sa Knut Langeteig, nestleder i Røysjømarkas venner.

Blant de rundt hundre frammøtte under åpningen onsdag var barn fra skole og barnehage i nærmiljøet på Åskollen, turglade medlemmer i Røysjømarkas venner, Drammen Friluftsforum og personer som har vært involvert i prosjektet.

BYGGELEDER: Lars Harald Frågodt i Drammen kommune.
BYGGELEDER: Lars Harald Frågodt i Drammen kommune.
Powered by Labrador CMS