FØRJULSTRADISJON: Anikken Emilie Hjelde fra «God jul, lille venn», her sammen med sønnen Will (2,5 år) på det årlige nisseverkstedet i Drammens Teater hvor gaveinnsamlingen foregår.

- Årets julegavedugnad viktigere enn noen gang

- Mange vil ha store utfordringer til julen og julegaver til barna deres.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: For mange er julehøytiden forbundet med mye latter og glede. Vi samles til godt selskap og god julemat. For de små er høydepunktet utvilsomt når julepresangene endelig kan pakkes opp.

Dessverre er det ikke slik at alle barn får gleden av å pakke opp julegaver. Dette ønsket Anikken Emilie Hjelde å gjøre noe med da hun startet opp julegaveinnsamlingen i privat regi tilbake i 2011 for å hjelpe vanskeligstilte barn.

Siden har det blitt en årlig tradisjon som har spredt seg til flere byer, men aldri har behovet vært større enn i år, ifølge Hjelde, som nå er ansatt i Røde Kors.

- Det går litt tregere i år – og her kommer økonomien inn i bildet hos mange. Det triste er at enda flere trenger hjelp, så disse to puslebitene passer dårlig sammen. Jeg har snakket med flere organisasjoner som forteller om blant annet lange matkøer og fortvilede mennesker som kjenner ekstra godt på å ha mindre å rutte med, forteller Hjelde.

«God jul, lille venn»-aksjonen har i løpet av de siste årene spredt seg og er nå etablert i de fleste storbyene i Norge, hvor det samles inn tusenvis av gaver.

Mange avventer

Hun tror folk er litt passive fordi mange nå ønsker å være forsiktige med økonomien.

- Det er forståelig. Nå som strømmen er høy og renta er høyere er det enda flere som sliter, og som også vil ha store utfordringer til julen og julegaver til barna deres, sier Hjelde.

Hun håper at alle som har muligheten til å bidra med noe ekstra møter opp når årets innsamling går av stabelen lørdag 3. desember fra 13.00-15.00 i Drammens Teater. Og fordi mange nå har økonomiske utfordringer, er hun ekstra tidlig ute.

- Vi håper at flest mulig får det med seg. Det er viktigere enn noen gang å støtte de som har det ekstra tøft, sier Hjelde.

HEMMELIG AVSENDER, HEMMELIG MOTTAKER: Gavene merkes med kjønn og alder fra 0-18 år ved levering.
Powered by Labrador CMS