Drammen knuste serieleder Sarpsborg - nå kan gullet ryke

Et bunnsolid Drammen Bandy påførte Sarpsborg sesongens største nedtur med hele 7-1 på Marienlyst.

Publisert Sist oppdatert

Klikk på vinduet over for å se kampen i reprise

DRAMMEN: Gjestene fra Sarpsborg hadde antagelig planer om å feire klubbens første eliteseriegull i bussen på vei hjem fra Marienlyst, men slik gikk det ikke.

Isteden kunne Drammen juble for sesongens hittil sterkeste prestasjon og gode muligheter for å sikre seg bronse i årets eliteserie - nå a poeng med Ready på 3. plass, som beseiret Solberg 5-0 på Solbergbanen søndag kveld. Drammen og Ready møtes til innbyrdes oppgjør onsdag for å gjøre opp om seriebronsen.

På Marienlyst var det Drammen som tok kontroll på kampen fra første stund, og Sarpsborg greide aldri å henge med i tempoet som hjemmelaget oppviste. Hjemmelaget var også farligst foran mål, og lagene gikk til pause på 3-1 - før Drammen punkterte kampen med to kjappe scoringer like etter pause.

Med hele 7-1 før dommeren blåste av var ydmykelsen komplett for Sarpsborg-veteran Christer Lystad og kompani, som nå kan risikere å se Stabæk snappe gullet om sarpingene ikke beseirer et meget formsterkt Ullevaal (11-2 mot Høvik) onsdag.

Sarpsborg-veteran Christer Lystad (50) til høyre i bildet måtte konstatere at det ble mange baklengsmål fra Drammen og Andreas Sletta.

Stabæk er to poeng bak Sarpsborg før siste serierunde, med en kamp mindre spilt etter at kampen mot Mjøndalen ble utsatt søndag. Det skal imidlertid mye til at bæringene ikke får full pott mot både MIF og Høvik i siste serierunde.

Solberg ligger på femteplass med sine 18 poeng, og risikerer også å bli forbigått av Ullevaal om de ikke slår Røa borte i siste serierunde. Årets plassering blir uansett den dårligste sesongen på veldig mange år for Solberg - en mager trøst er muligens at Mjøndalen ikke har gjort det noe bedre, med sine 10 poeng.

Tabellen ser nå slik ut:
Powered by Labrador CMS