MIF-STABÆK: Her fra NM-sluttspillet i fjor.

Måtte avlyse eliteseriekamp i siste liten: Dommerne nektet å dømme

Søndagens bandyoppgjør mellom Mjøndalen og Stabæk på Vassenga ble avlyst en halvtime før kampstart. Årsak: To av tre dommerne nektet å stille i protest mot Mjøndalen-spiller.

Publisert Sist oppdatert

MJØNDALEN: Det utspant seg en bisarr situasjon på Vassenga i Mjøndalen søndag ettermiddag. Mens de to eliteserielagene var på plass og varmet opp til kamp, dukket kun én av tre dommere opp til machen med kampstart klokken 16.00.

Årsaken er at bandydommernes forening har gitt beskjed om at ingen kamper skal dømmes så lenge en MIF-spiller står på dommerkortet, etter en episode to runder tilbake i tid mot Ready.

- Det ble innlevert en anmeldelse til bandyforbundet på den aktuelle spilleren etter en episode i den forrige kampen mot Stabæk, hvor dommeren mente at spilleren hadde gått på han med vilje. Det kom ingen reaksjoner på episoden i løpet av kampen, uttaler styremedlem i Mjøndalen Bandy, Ann-Iren Svane Mathiassen til DRM24.

Ble frikjent - så anket

I etterkant har Mjøndalen Bandy kommet med et tilsvar på episoden, før saken ble behandlet av bandyforbundets protest og sanksjonsutvalg. Her ble det konkludert med at det ikke kunne bevises noe klanderverdig, og spilleren ble derfor ikke ilagt noen sanksjon, ifølge Mathiassen.

I etterkant spilte MIF-spilleren kamp tidligere denne uka mot Stabæk, men fredag valgte den aktuelle bandydommeren å anke beslutningen fra bandyforbundet - og bandydommernes forening skal samtidig ha anbefalt sine dommere om å ikke dømme kamper hvor spilleren deltok.

Og det er dette som skal ha ført til den meget spesielle situasjonen i Mjøndalen søndag. Det skal ikke ha vært aktuelt for Mjøndalen å ta spilleren ut av troppen.

- Vi må bare forholde oss til at bandyforbundet ikke har ilagt oss noen sanksjoner, og at det er en prosess gående. Vi kan ikke annet enn å forberede oss til kamp, og Stabæk ga også utrykk for at de ville spille kampen, uttaler Mathiassen.

- Kampen ble ikke offisielt avlyst før omlag en halvtime før kampstart. Det er veldig trist, men vi kan ikke annet enn å forholde oss til reglementet, sier Mathiassen.

Powered by Labrador CMS