ÅTTE MÅL I MOT: Drammen Bandy og Jelena Holm Rozek fikk det tøft mot Ready og Marie Bolme på hjemmebane, og tapte til slutt 8-2.

En real nesestyver mot seriefavoritten

Drammensjentene måtte se seg grundig slått av serieleder Ready på Marienlyst tirsdag kveld - lyspunktet var imidlertid det som fort kan bli årets mål av kaptein Ruth Eline Borge.

DRAMMEN: Alt håp var imidlertid ikke ute til pause i kampen, hvor gjestene «bare» ledet 2-0 - en ledelse som raskt kan bli spist opp i bandy.

Utover i 2. omgang viste imidlertid Oslo-laget hvorfor de leder serien - kollektivt sett mer solide og hakket kvassere i alle ledd av spillet. Ball- og skøytesikre Oslo-jenter disket opp med det ene angrepet etter det andre, og var også effektive i avslutningene på mål.

Etter drøye 20 minutter i 2. omgang hadde Ready økt ledelsen til hele 6-0, før Drammens landslagsspiller Lene Aamodt reduserte til 6-1 med sitt 15. mål for sesongen.

VET HVOR MÅLET STÅR: Drammens Lene Aamodt scoret mål og har en foreløpig 3. plass på toppscorerlista i Dameserien, men greide aldri å true seieren til Ready-jentene.

Fantastisk redusering i siste sekund

Bortelaget ga seg ikke før Drammens målvakt Hanna Karense Galleberg hadde plukket ut den åttende ballen av nota to minutter på overtid, men drammenskaptein Ruth Eline Borge sørget for et trøstemål av rang med et klasseskudd fra avslag på midtbanen - 8-2!

ÅRETS MÅL? Ruth Eline Borge jubler etter å ha banket inn et langskudd fra midtbanen i siste spillesekund.
HØYT OG LAVT: Drammens erfarne og hardtslående kaptein har ikke bare en fryktet skuddarm, men tar også mye av «ryddejobben» bakover på banen.

Hadde det ikke vært for nevnte Galleberg kunne imidlertid sifrene fort blitt styggere, som bidro med to strafferedninger og ellers stødig spill.

Drammensjentene, som kom fra et surt 5-4 tap mot Stabæk i romjula, ligger etter hjemmetapet på stedet hvil midt på tabellen med sine seks poeng, syv mål i positiv målforskjell hittil i sesongen. Ready på sin side har økt forspranget på gull-utfordrer Stabæk med to poeng - med like mange spilte kamper.

Drammen spiller neste seriekamp hjemme på Marienlyst søndag førstkommende, da med besøk helt fra Trondheim når NTNUI kommer til Drammen - forøvrig á poeng med Drammen på tabellen, hvilket skulle sørge for et viktig innbyrdes oppgjør. Forrige oppgjør mellom de to endte forøvrig hele 10-2 i favør Drammen like før jul.

Ellers kan vi nevne at neste lokalderby på damefronten spilles først 13. februar, da Drammen Bandy møter SSK på Solbergbanen.

PS: Solberg tapte tirsdag kveld 10-3 mot NTNUI på Solbergbanen.

SE FLERE BILDER FRA MATCHEN:

INGEN SPORT FOR PRIMADONNAER: Drammens Jelena Holm Rozek lot ikke akkurat Ready-angrepet få noe gratis - her riktignok et straffeslag imot etter noe «bestemt» behandling.
MØTTE VEGGEN: En Ready-spiller kolliderte med Drammens forsvarsklippe Elin Johannessen, og gikk fullstendig «ned for telling» etter sammenstøtet - men kom seg etter hvert på beina igjen og kunne fortsette kampen.
DEPPET: Drammens stortalent Andrine Høydahl måtte konstatere at tapet var et faktum mens Ready jubler.
...men tap til tross, resultatet ble tatt med fatning og smilet tilbake hos drammensjentene da det fremmøtte hjemmepublikummet ble takket for støtten.
READY-JUBEL: Damene topper i likhet med sine mannlige kollegaer tabellen etter en fortjent triumf i Drammen.