MIF herjet med Sarpsborg - til semifinale etter 3. strake seier

Mjøndalen vant 7-2 borte mot Sarpsborg og har sjokkert med å slå ut årets serie-toer i kvartfinalene i NM-sluttspillet. Solberg er slått ut etter et knepent 4-3 tap mot Ready på bortebane, og Drammen må ut i en 4. kamp etter bortetap for Røa.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Et kruttsterkt Mjøndalen fortsetter å imponere bandy-Norge etter de to foregående kampene mot Sarpsborg, som har vært en av gullfavorittene før årets sluttspill. 

Etter 9-3-seieren hjemme på Vassenga fredag skjønte man at borteseieren i første kvartfinale ikke var et blaff, og i tredje match i Sarpsborg søndag ettermiddag var det tydelig at bruntrøyene også hadde spilt på seg en god porsjon selvtillit:

Når Tor Erling Tveter (forsvar) scorer mål på innslag fra midtbanen klaffer det meste bra for Dag Erik Amundsens mannskap om dagen. I løpet av sesongen har Mjøndalen hevdet seg kraftig, og i det som ble et fartsfyllt oppgjør på Sarpsborg stadion viste de med all tydelighet at de kan bli vanskelige å stoppe om de fortsetter på denne måten.

I en tredelt kamp på grunn av måke-pauser skapte hjemmelaget et ørlite håp med redusering til 1-3 i siste periode, men etter tre kjappe scoringer fra MIF like etter (inkludert langskuddet til Tveter), satte Mjøndalen spikeren i kista - og økte også til 7-1, før hjemmelaget fikk et trøstemål helt på tampen.

Hvem Mjøndalen møter i semifinalene er fortsatt uklart, men Drammen, Ready eller Stabæk er høyst sannsynlig alternativene.

Tung exit for Solberg

Et SSK-lag som ikke har fått det til å stemme på tampen av sesongen måtte vinne mot Ready i tredje kvartfinale borte på Gressbanen søndag ettermiddag, og var også det beste laget innledningsvis med mange målsjanser - uten å score mål.

I det som utviklet seg til et tett, tøft og spennende oppgjør var det imidlertid hjemmelaget som til slutt kunne juble for knepen 4-3-seier mot Solberg, som dermed er ute av årets sluttspill og får en tidlig sommerferie.

Drammen sliter med Røa

Den andre og utsatte kvartfinalen mellom Drammen og Røa ble spilt på Bogstad søndag kveld, og etter en knepen hjemmeseier i første kamp skulle seriemesterne fra Drammen få det tøft mot bunnlaget fra eliteserien.

Etter å ha kommet under tidlig i kampen endte oppgjøret til slutt 6-4 til et ungt og lovende Røa-lag som har skapt trøbbel for flere av topplagene i løpet av sesongen. Det betyr at Drammen må spille minst fire kvartfinaler mot Oslo-laget i kampen om avansement til semifinale.

Powered by Labrador CMS