BRUN JUBEL: Mjøndalens toppscorer Alexander Serov gratuleres av kaptein Christoffer Askheim.

MIF imponerte igjen: Knuste Sarpsborg 9-3 i sluttspillet

Mens Solberg sliter, går alt på skinner for et formsterkt Mjøndalen som plutselig fremstår som en stor outsider i årets NM-sluttspill i bandy.

Se Solberg-Ready i reprise!

DRAMMEN: Det var på forhånd knyttet stor spenning til værforholdene når andre kvartfinalerunde skulle spilles fredag kveld. Drammens bortekamp mot Røa ble sågår avlyst, mens det i oppgjøret mellom Mjøndalen og Sarpsborg på Vassenga kom et kraftig snøvær med våt snø som la seg som et seigt teppe over banen.

På Solbergbanen var forholdene noe bedre, hvor hjemmelaget tok imot Ready, og skulle revansjere tapet på Gressbanen. Slik gikk det imidlertid ikke: Hjemmelaget stanget imot et effektivt Ready-lag som også denne gangen var meget solide defensivt.

Ready fikk etter hvert et godt grep på kampen, og da de økte fra 2-4 til 2-6 etter to kjappe scoringer midtveis i 2. omgang var i praksis kampen avgjort mot et resignert SSK. Det hele endte 8-2 til Oslo-laget, og nå må Solberg vinne de resterende tre kampene skal de ha kjangs på avansement til semifinale.

Se MIF-Sarpsborg i reprise!

Lukter svidd av bruntrøyene

Man kunne ane at noe var i gjære med Mjøndalen etter resultatene i de siste kampene i seriespillet, og med en imponerende borteseier mot Sarpsborg i først kvartfinale viste MIF-gutta at de skulle bli å regne med i årets sluttspill.

Det var åpenbart ikke et blaff, for i returoppgjøret på Vassenga var det fortsatt Mjøndalen som tok grep om kampen fra start. Da dommeren blåste av til pause stod det 5-1 til bruntrøyene, og med snøværet som kom samtidig viste hjemmelaget etter pausen at de var best på både gode og dårlige forhold - og vant til slutt komfortabelt 9-3 over fjorårets seriemester - et resultat det ikke ville vært gode odds på tidligere i vinter!

Det betyr at om Mjøndalen gjentar bragden i Sarpsborg i 3. match, er de klare for semifinale.

RUSSISK PASSIAR: Sarpsborgs Artur Sysoev (midten) i samtale med sine landsmenn Alexander Serov, Nikita Veshchagin og Andrej Anufrienko på Mjøndalen etter kampen. Trekløveret stod for syv av Mjøndalens ni mål.
KAN SMILE: MIF-trener og «solbergælving» Dag-Erik Amundsen har fått orden på sysakene på andre siden av elva.
Nikita Veshchagin banker inn ett av sine tre mål for kvelden.
KOKTE OVER: Sarp-kaptein Lars Anton Olsson ble utvist i sluttminuttene for usportslig opptreden.