SÅ SEIEREN GLIPPE: SSK's toppscorer Sondre Kristoffersen måtte se seg slått av bruntrøyene til tross for tre mål, etter en thriller-avslutning på Solbergbanen.

Mjøndalen med overraskende seier mot SSK i julederbyet

Et MIF i poengnød kjempet som løver, og fikk betalt - litt mot spillets gang, i regnværet på Solbergbanen 2. juledag.

SE KAMPEN I REPRISE OVER

SOLBERGELVA: 2. juledags-derbyet på Solbergbanen lever alltid sitt eget liv uavhengig av tabellposisjoner og formkurver, og et Mjøndalen som kun har en seier hittil i år måtte virkelig brette opp ermene mot Solberg som kjemper i tabelltoppen.

Og det skulle bli et langt jevnere oppgjør rent målmessig enn hva mange hadde spådd på forhånd i den 37. utgaven av det tradisjonsrike lokalderbyet, hvor værforholdene skulle komme til å spille en rolle i kampen som trolig ikke var til Solbergs fordel.

Øs pøs regn både før og under deler av kampen gjorde sitt til at kampen ble preget av ru is, sprettne baller og lavere tempo enn det hvittrøyene vanligvis er bekjent av. Gjestene tok ledelsen i kampen, og resultatmessig fulgte lagene hverandre nokså jevnt.

Tilfeldigheter avgjorde

Til tross for et ballbesittende hjemmelag som produserte nok målsjanser til å vinne kampen med god margin, var det Mjøndalen som ledet 5-3 midtveis i 2. omgang etter svært effektivt spill på kontringer og dødballer. Solberg hentet inn ledelsen til 5-5 med ti minutter igjen å spille av ordinær tid, men måtte konstatere at marginene ikke var på sin side med stolpeskudd og flere brente storsjanser sluttminuttene.

Mjøndalens Alexander Serov sørget til slutt for 6-5 i dramatiske sluttminutter hvor kampen bølget frem og tilbake, og Mjøndalen fikk godt betalt for topp innsats i en kamp hvor tilfeldighetene avgjorde poengene.

Solberg hadde muligheten til å gå forbi Ready på tabellen med seier, men ligger fortsatt tre poeng bak serieleder Sarpsborg med tolv poeng. Mjøndalen på sin side tok livsviktige poeng og står nå oppført med fem.