NORSK SØLVJUBEL: De norske bandyjentene, med flere lokale spillere, er bedre enn noensinne - for øyeblikket kun overgått av svenskene.

Norge med tidenes første VM-sølv i kvinnebandy

Sverige ble to nummer for store i finalen, men det norske kvinnelandslaget imponerte i bandy-VM i Sverige.

SVERIGE: Etter å ha slått ut henholdsvis USA og Finland på vei mot VM-finalen mot Sverige søndag, hadde det norske laget allerede gjort et historisk godt mesterskap med til sammen åtte nasjoner.

Det ble som ventet tøff motstand mot de svenske storfavorittene i Eriksson Ice Arena i Åby, nord for Växjö, som til slutt endte med hele 12-0-seier til de svenske jentene.

Norge stod i mot og var med i kampen etter 1-0 til Sverige de første 20 minuttene, før en liten kollaps sørget for tre svenske mål på ett minutt midt i omgangen fra effektive svensker.

På 5-0 til Sverige mot slutten av omgangen satte Norges 23 år gamle superspiss og kaptein fra Bærum, Charlotte Selbekk, 5-1-reduseringen etter å ha tråklet seg gjennom hele det svenske forsvaret - men målet ble avblåst og Selbekk idømt straffe istedenfor å få godkjent målet.

Dessverre ble det heller ikke mål på straffeslaget, og Norge ble snytt for kampens kanskje flotteste scoring. Alt under ett så hadde nok Norge fortjent et par mål til i første omgang, med flere skudd i stolpen og muligheter spesielt ved nevnte Selbekk, som til daglig herjer i svensk toppbandy for Västerås og forøvrig snakker flytende svensk etter flere år i broderlandet.

12-0

Innledningvis i 2. omgang gjorde Norge en bedre figur, og norske bandyinteresserte fikk under en flott og direktesendt bandyproduksjon fra SVT se et norsk lag som tidvis ga svenskene god motstand. Halvveis i omgangen hadde imidlertid svenskene økt til 8-0, og kampen var definitivt avgjort - før det hele endte med kallassifrene 12-0 til svenskene som fikk en overlegen seier etter en norsk kapitulasjon i sluttminuttene.

Drammen Bandys toppscorer Lene Aamodt (26) har spilt hele mesterskapet, men ble på dette nivået langt mer anonym enn vi er vant til å se henne i rollen hun har i eliteserien, og ble løpende mye imellom og dessverre uten mål.

Drammen-kaptein og forsvarsklippe Ruth Eline Borge (29) spilte også mesterskapet, og begge de lokalene bandyprofilene kan nå smykke seg med VM-sølv!

LOKALE SØLVINNERE: Lene Aamodt (t.v.) og Ruth Eline Borge.