SKAL GI SVENSKENE KAMP TIL DØRA: Nøkkelspillere for de norske jentene er toppscorer på Drammen Bandy, Lene Aamodt (til høyre), og kaptein og forsvarsklippe Ruth Eline Borge.

Skal utfordre om VM-gull: - Det beste laget vi har hatt noen gang

Det norske kvinnelandslaget i bandy med Lene Aamodt og Ruth Eline Borge fra Drammen reiser til Sverige med hårete ambisjoner når de skal måle krefter med verdens beste.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/SVERIGE: Landslagstroppen møttes til en siste samling før avreise på Vassenga i Mjøndalen lørdag, men seansen tok en dramatisk vending før treningsøkta var ferdig:

Målvakt Karen Solum Knutsen, opprinnelig fra Solbergelva, men til daglig spiller for NTNUI i Trondheim, fikk et skøyteblad i låret i så blodet sprutet i en kollisjon.



24-åringen ble lagt på båre og lappet sammen etter alle kunstens regler, før hun ble hentet av ambulanse og fraktet sykehuset.

Den gode nyheten er at det etter forholdene skal stå bra til med Knutsen, etter hva DRM24 forstår dreier det seg ikke om et dypt kutt, og det skal ikke være alvorlig for Solberg-jenta.

Den mindre gode nyheten en av to målvakter som rullerer i kampene nå risikerer å miste mesterskapet. Avreise er mandag og de første kampene spilles om tre-fire dager.

- Det så ut som innsiden av låret revnet, og var ikke noe pent syn, men vi får bare se hvordan det går etter sying og bandasjering. Vi vet ikke foreløpig, men naturligvis veldig synd om hun ikke kan spille, sier landslagstrener Dag Erik Amundsen, også fra Solbergelva.

TRØSTENDE ORD: Landslagssjef Dag-Erik Amundsen ønsker målvakten sin god bedring før turen gikk hjem igjen med ambulanse.
TOK DET MED FATNING: Karen Solum Knutsen lot seg ikke vippe av pinnen, og forhåpentligvis er det ikke lenge til hun er tilbake i bandymålet.

- Laget ser veldig bra ut

Forøvrig er det imidlertid en optimistisk Amundsen som uttaler seg om årets muligheter for landslaget.

- Alle har trent bra, og det meste ser bra ut. Jeg mener vi har det beste laget noen gang, og tror vi kan overraske, sier Amundsen (bildet).



Målet er finale. Der møter de etter alle solemerker vertsnasjon Sverige.

- Dem er jo i en klasse for seg og blir vanskelige. Det viktigste er å slå USA innledningsvis, det blir avgjørende. Gjør vi det kan vi gå hele veien, sier Amundsen.

På det norske landslaget er også tre av spillerne i den svenske eliteserien, og kjenner svenskene godt. Nå var det viktigste for hele troppen å møtes før avreise for å bli bedre kjent.

Drammen-kaptein Ruth Eline Borge (t.h.) i duell med Readys Filippa Horn, også på landslaget.

Ukraina kunne ikke stille

8-9 nasjoner er med i sluttspillet, hvorav halvparten går til B-sluttspill. Opprinnelig var både Ukraina og Russland med i mesterskapet. Førstnevnte får ikke konkurrere, mens Ukraina dessverre ikke har fått mulighet til å delta under de rådende omstendigheter.

Dermed blir det antagelig Norge, Finland, Sverige og USA som skal hamle opp om medaljene. Amundsen, som også trener U17-landslaget, nivået under senior på kvinnesiden, kom hjem fra Sverige med et VM-sølv i bagasjen forrige uke.

Da slo Norge Sverige i gruppespillet. Om alt klaffer, kan Norge overraske igjen.

DRM24 ønsker lykke til og kommer tilbake med mer fra turneringen mot slutten av neste uke!

Powered by Labrador CMS