Her fra lokaloppgjør mellom Drammen og Solberg på Marienlyst i 2021 etter at Mathias Stavis gjorde comeback for SSK etter flere års spill i Sverige.

Solberg-legende blir ny trener i Drammen bandy

Mathias Stavis fra Solbergelva har signerte ettårskontrakt som hovedtrener for Drammen Bandy.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: I våres ble det klart at Simon Stavis og Thomas takket for seg som trenerduo i Solberg, hvor den gamle SSK-kjenningen Robert Arnesten igjen tar over roret.

Tidligere i sommer kom den noe overraskende nyheten om at Simon Stavis' lillebror Mathias, som spilte sammen i SSK så sent som i 2021, tar over som hovedtrener i Drammen Bandy etter Ronny Nørgaard.

Stavis vendte tilbake til Solberg i 2020/2021-sesongen etter flere års spill på øverste nivå i Sverige, og har også en rekke landskamper for Norge. Nå har han altså signert ettårskontrakt som hovedtrener for erkerivalen.

- Klubben har hatt dialog med flere interessante trenerkandidater fra både Norge og Sverige. Mathias Stavis seilte raskt opp som en veldig spennende kandidat selv om han ikke hadde like mye trenererfaring som noen av de andre kandidatene. Vi har tro på han vil kompensere manglende trenererfaring med sin genuine interesse for sporten og hans mangeårige erfaring som spiller fra svensk bandy, uttaler Drammen Bandy i en pressemelding.

- Ønsker å ta nye steg

Stavis kjenner flere av spillerne i klubben fra før, blant annet spill i Sverige, og uttaler at dette er en rolle han har ønsket seg.

- Jeg ser på spillertroppen i Drammen som talentfull og med mye kvalitet. Jeg vet jeg at klubben hele tiden ønsker å ta nye steg og jeg håper at jeg kan være med å bidra til det. Det blir med ydmykhet og tålmodighet vi kommer til å jobbe, så må vi ta uke for uke og se hvordan det går for oss.

Drammen Bandy endte i fjor på en sterk 4. plass i eliteserien, bare fem poeng bak tabelltoppen og syv poeng foran Solberg på 5. plass.

- Vi mener at alt ligger til rette for at han sammen med resten av trenerteamet kommer til å utvikle laget og spillerne videre, uttaler klubben.

Ole Blom inn i støtteapparatet

I tillegg til Stavis, har Drammen Bandy også forsynt seg med en annen SSK-legende som en aldri så liten joker i trenerapparatet. Selveste Ole Blom, kanskje tidenes beste bandyspiss som herjet på landslaget på 90-tallet, er ifølge klubben hentet inn for å delta på istreninger med laget. 

Blom har de siste årene spilt på Konnerud, og veteranen holder formen ved like selvom han nå er en godt voksen mann i midten av 50-åra.

Anders Olsen fortsetter dessuten som assistent trener for A-laget.

Ole Blom (t.h.), skal bidra med sin lange erfaring i Drammen Bandy.
Powered by Labrador CMS