U-TUR: Frislag, straffeslag, stolpeskudd og store sjanser til tross - det ble sjeldne null mål for hjemmelaget på Solbergbanen mot et effektivt Ready-lag.

Solberg snublet i tetstriden

Etter å ha imponert med knallsterk seier mot Drammen var forventningene til Solberg skyhøye i serieinnspurten. 0-3-tap mot Ready i siste hjemmekamp ble derfor et stort antiklimaks - ballen ville rett og slett ikke i mål.

Publisert Sist oppdatert

Se kampen i reprise!

SOLBERGELVA: Publikum ble vitne til et Solberg som fosset i angrep fra start, ikke ulikt det man så i 5-1-seieren mot Drammen. Og hjemmelaget kunne fort ha scoret flere mål i åpningsminuttene. Men marginene var ikke på Solbergs side denne milde kvelden i Solbergelva med yr og småregn i lufta.

Etter halvspilt omgang var det isteden Ready som fikk den første scoringen etter at Solbergs Christopher Nålby rotet ballen utover egen dødlinje på humpete is og serverte Ready en corner. Bortelaget la på til 2-0 på neste mulighet, og etter dette så det ut til at lufta gikk litt ut av Solberg-ballongen.

Ikke lenge etter pause la et ekstremt effektivt Ready på til 3-0, mens et litt tamt Solberg-lag fortsatte å sløse bort sjansene i det som var en relativt snill bandykamp. Da eliteseriens toppscorer Sondre Kristoffersen i tillegg bommet to ganger alene med keeper og deretter brant en straffe før Solberg skjøt et frislag i stolpen, var det klart at det ikke ville seg denne gangen. 

- Greier ikke få ballen i mål

Goalgetteren greier ikke helt å sette fingeren på hva som gikk galt.

- Det var litt den dagen kan man si. Vi sliter med å score mål, og vi hadde fått mer energi av å score. Jeg synes egentlig vi spiller bra frem til de gjør et par mål og tar litt over. I andre omgang synes jeg vi spiller ganske bra, men greier ikke få ballen i mål. Det var planen å gå hardt ut fra start og finne litt av den energien vi hadde mot Drammen, men vi fant ikke helt tilbake dit. De blir rett og slett bedre enn oss når vi ikke scorer, sa Kristoffersen til DRM24 etter kampslutt.

Ifølge Solberg-trener Robert Arnesen har man ikke snakket som seriegull selv to poeng bak Drammen etter fem strake seiere.

- Vi har ikke tenkt på det, men målet har vært topp tre og med seier i dag så hadde vi nesten vært der. Så for vår del er det en skuffelse at vi taper en sånn kamp 3-0. Stang-ut er som regel en følge av at vi ikke er 100%. Er vi på vårt beste blir det mål av sjansene. Vi kommer rett og slett ikke helt opp på nivå, oppsummerte SSK-trener Arnesen overfor DRM24. 

SKUFFET: Solberg-spillerne hang med hodet etter kampen og to viktige poeng tapt.

- Litt heldige

Tidligere MIF-spiller Lars Christian «Boshi» Sveen har på ny tatt over roret som trener i Ready, og mener at Oslo-laget var litt heldige innledningsvis i kampen som slapp unna uten mål i mot.

- Vi visste vel forsåvet at Solberg kom til å gå ut ganske hardt, og når vi greier å holde unna skaper vi litt mer på egen hånd og det kommer målsjanser. Det hjelper selvsagt å få scoringer så man slipper å jage. I andre omgang kunne det fort blitt scoringer begge veier, sier Readys trener til DRM24.

Nå er sjansene gode for at lagene også møter hverandre igjen i kvart- eller semifinale.

- Jeg har ikke vært Ready-trener uten at vi har møtt Solberg i sluttspillet. Akkurat nå føles det som om veldig mange kan nå opp. Det handler om å finne flyten og ri litt på en positiv bølge. Det blir morsomt, slår Sveen (bildet) fast.

Lars Christian «Boshi» Sveen og SSK-trener Robert Arnesen har felles fortid i MIF

Thriller-avslutning

Tapet for Ready innebærer altså at det har jevnet seg enda mer til i toppen av tabellen, og det meste kan skje i de to siste serierundene før slutt. Drammen er imidlertid fortsatt storfavoritter til seriegullet, og etter hele 20-0 (!) mot Øvrevoll/Hosle på Marienlyst skal det mye til at drammenserne roter bort den historiske muligheten etter en meget god sesong.

Mjøndalen hjemme på Vassenga kan imidlertid stikke kjepper i hjulene dersom Sarpsborg fortsetter å gjøre rent bord.

Bak der kan både Solberg, Ready og Stabæk ta de neste plassene - og det ville ikke overrasket om innbyrdes oppgjør og målforskjell blir avgjørende for hvem som møter hvem i sluttspillet.

Slik ser tabellen ut:

Se flere bilder fra kampen:

Powered by Labrador CMS