Martine Døhlen Holm (28) og Helle Berntsen-Lillejord (35) ikler seg Solberg-drakta neste sesong, her fra signering på klubbhuset.
Martine Døhlen Holm (28) og Helle Berntsen-Lillejord (35) ikler seg Solberg-drakta neste sesong, her fra signering på klubbhuset.

Solbergs damelag med solide forsterkninger før ny sesong

To av landets mest erfarne spillere i norsk eliteserie går fra Stabæk til Solberg.

Publisert Sist oppdatert

SOLBERGELVA: Helle Berntsen-Lillejord og Martine Døhlen Holm er to spillere som har preget den norske serien og landslaget i mange år.

Begge kommer fra Stabæk hvor de i mars spilte NM-finale mot Ready, men begge har lokale røtter. Berntsen-Lillejord kommer opprinnelig fra Nordre Sande, og ble kåret til årets spiller tre år på rad fra 2007 til 2009, og kan skilte med intet mindre enn 67 landskamper. Martine Døhlen Holm er opprinnelig fra Mjøndalen, og har tidligere også spilt for Solberg. Holm ble forøvrig kåret til årets spiller i 2016 og har 43 landskamper under beltet.

Det er med andre ord to spillere med massevis av erfaring og rutine som nå forsterker det som har vært et ungt og relativt uerfarent Solberg-lag.

- Vi er utrolig glade å få både Helle og Martine inn i gruppa. Begge har vært aktive på landslaget i mange år og tar med seg en rutine inn i gruppa som få damespillere i Norge kan vise til. Laget vårt blir betraktelig styrket av disse signeringene, men jeg tror det viktigste for gruppa er jo å fortsette den positive utviklingen. Om det betyr at vi skal kjempe i toppen av serien eller om en sluttspillplass er vanskelig å si, men målsetningen vår er ihvertfall ikke noe lavere nå, uttaler trener Petter Moen til klubbens nettsider.

Solbergs damelag tok seg i årets sesong til semifinale i sluttspillet for første gang, der de tapte knepent for Stabæk. Sesongen markerte en voldsom forbedring fra jumboplass i eliteserien året før.

De to nysigneringene oppgir sportslig motivasjon og utfordring som årsakene for å komme til et lag som satser på damene og damebandyen.

Samtidig informerer SSK at Mia Aasand og Linnea Skaugen tar en pause fra bandyen som følge av militæret og studier.

Powered by Labrador CMS