LOKALDERBY: Strømsgodset tok en fortjent seier mot Konnerud i bandyens 1. divisjon tirsdag kveld, her setter Didrik Land inn sitt andre mål.

Strømsgodset fikk revansje mot Konnerud i byoppgjøret

Begge lagene har nå hver sin borteseier mot hverandre etter 8-2 til Strømsgodset på Konnerud kunstis.

Publisert Sist oppdatert

KONNERUD: Men selv om sluttresultatet vitner om enveiskjøring, var det en variert og underholdende kamp i flomlyset på Konnerud mellom de to erkerivalene på bandyens nivå to.

Lagene gikk til pause på 1-2 til Strømsgodset etter en førsteomgang som var litt stang-ut for hjemmelaget. I begynnelsen av andreomgang kunne det imidlertid se ut til at Konnerud fortsatt hadde pause, og Strømsgodset banket inn tre kjappe mål på under ti minutter. 

TØFFE TAK: Det slo gnister av duellene på Konnerud stadion

Midtveis jevnet kampen seg mer ut, og som seg hør og bør i et lokalderby var det både høy innsatsvilje og tidvis småampert ute på isen. Konnerud reduserte med et selvmål fra Strømsgodset, men rotet bort de mulighetene de fikk, mens Strømsgodset var effektive og utnyttet balltap og forsvarsfeil fra Konnerud. 

Så glad blir Strømsgodsets Markus Thoen over scoring mot Konnerud.

Tett på tabellen

Til slutt endte det hele med 2-8 i målprotokollen, etter at Konnerud slo Strømsgodset 5-4 på Marienlyst tidligere i sesongen. Godset har nå tre poengs forsprang på Konnerud, som har én kamp mindre spilt og ligger på en foreløpig kvalikplass på nedre halvdel av tabellen i en tett gruppe med Oslo-lagene Skeid og Hauger. Ullern (rykket ned fra eliteserien i fjor) er så langt klart beste lag og rykker trolig rett opp igjen, mens NTNUI ligger best an til kvalikspill.

- Jeg føler vi hadde overtaket i første omgang, mens vi gir Godset mye rom for kontringer i andre omgang, oppsummerer Konnerud-kaptein Stian Rånes (49) til DRM24.

Stian Rånes (49), kaptein for Konnerud.

Med seg på banen i kveldens match hadde han også en annen Solberg-veteran i Ole Blom (55), som tilsammen nærmer seg 100 års erfaring med organisert bandy.

- Selv har jeg spilt bandy i 41 år sammenhengende, og da vi trengte litt ekstra mannskaper i dag fikk vi med Ole som har spilt sin andre kamp for sesongen, sier Rånes.

Og med det var det altså et aldersspenn på over 30 år ute på banen.

Trener Kim Karlsen i Strømsgodset føler at laget nå presterer bra etter en litt kronglete start på sesongen.

- Det var en fin match med tenning og deilig at vi tok det lengste strået i dag. Utviklingen på laget har blitt veldig bra med tre sterke seiere på rad, men det er jevnt og det handler om å unngå kvalikkampen, sier Karlsen.

Tidligere landlagsspiller og Drammen Bandy-profil Didrik Land skapte trøbbel for Konnerud-forsvaret.

Ingen elite-ambisjoner med det første

Konnerud hadde en liten visitt i eliteserien for noen sesonger tilbake, men har ingen nye ambisjoner om opprykk med det første og er i dag i stor grad en farmerklubb for Drammen Bandy som henter de beste talentene fra Konnerud og Nordre Sande, som i dag samarbeider om junior- og senior-nivå.

- Vi skal være midt på tabellen så det er veldig greit. Vi prøver å spille jevne kamper men har hatt litt stang ut de siste matchene. Første divisjon har blitt et mye bedre nivå i dag enn det var tidligere, sier Konnerud-kaptein Rånes.

Strømsgodset på sin side er den unike posisjonen at de kun har seniorlag i bandy etter å tidligere ha hatt et bandymiljø på Gulskogen. Klubben henter imidlertid en del spillere fra eksempelvis Skiold og Drammen Ballklubb som ikke når opp elitenivå. Klubben var på toppen i norsk bandy på 60- og 70-tallet, men har i dag ingen satsing som innebærer eliteserie-spill.

- Det hadde vært kjempekult om Strømsgodset hadde hatt en klubb i eliteserien, men da må Strømsgodset som klubb gjøre en ordentlig jobb. Da må vi begynne med de yngre igjen og ha spillere som trener mer. Dette tar mye tid og er uten lønn. Og så trenger Drammen en bandyhall med tanke på rekruttering og baneflater, sier Godset-trener Kim Karlsen (bildet).

SE FLERE BILDER FRA KAMPEN:

HOLDER KOKEN: Ole Blom (55) er også med i støtteapparatet rundt Drammen Bandy, i tillegg til å steppe inn som super-reserve for Konnerud.
Powered by Labrador CMS