SPILLENDE TRENER: Solberg-legenden Thomas Moen gir seg ikke med bandy på toppnivå, her etter cupgullet i mars.
SPILLENDE TRENER: Solberg-legenden Thomas Moen gir seg ikke med bandy på toppnivå, her etter cupgullet i mars.

Thomas (46) klar for ny sesong i eliteserien

Oppkjøringen til årets bandysesong er i gang for fullt, og regjerende norgesmester Solberg har ambisjoner om å forsvare gullet - med en veteran i spissen.

Publisert Sist oppdatert

SOLBERGELVA: 46-åringen fra Solbergelva nærmer seg 30 år som A-lagsspiller, men har ingen planer om å legge skøytene på hylla foran en ny sesong i eliteserien.

- Først og fremst så synes jeg det er utrolig gøy å spille fortsatt og jeg føler fortsatt at jeg har noe å bidra med. Det er den viktigste motivasjonsfaktoren, uttaler Moen til klubbnettstedet solbergbandy.no.

Moen debuterte for Solberg i 1993 og på landslaget i 1997, hvor han har 77 kamper. Han er med andre ord en av landets mest meritterte spillere, og foruten noen kortere avbrekk har Solberg-mannen stort sett fungert som spillende trener de siste 10 årene. Mindre kjent er det kanskje at Moen i sin tid også hadde et par sesonger i A-stallen til Strømsgodset som fotballspiller.

At det har vært et ønske fra de andre i trenerteamet og spillergruppa at Moen fortsetter på isen, gjorde ifølge han selv valget ganske enkelt.

- Jeg forbereder meg for å spille også vil tiden vise hvor mye spilletid det vil bli. Det er hard kamp om plassene på laget, uttaler Moen (bildet).

Nytt trenerteam

Tidligere toppscorer Simon Stavis hadde sin siste sesong som aktiv spiller i fjor etter 445 eliteseriekamper for Solberg, og har nå gått inn i trenerteamet som lagleder og hovedtrener sammen med Thomas Moen.

I tillegg vil Bjørn Myhre Nilsen og Erik Brekka fortsette i sine roller som henholdsvis fysisk trener og keepertrener.

- Det vil fungere slik at det vil bli Simon, Bjørn og Erik som er trenere på isen, og jeg er mest spiller på treningene, forteller Moen.

Lillebror og kaptein Petter Moen takket for seg som spiller etter cupgullet i mars, og vil nå ta over som trener for damelaget til Solberg.

Ny trener får forøvrig også Drammen Bandys damer, hvor Espen Enberg tar over som hovedtrener etter mangeårig dametrener Arild Aamodt.

BLIR TRENER: Simon Stavis (i midten).
BLIR TRENER: Simon Stavis (i midten).

Comeback

Tidligere landslagspiller og SSK-profil Eirik Lunden har valgt å gjøre comeback for gamleklubben for ny sesong. I tillegg er det klart at Christopher Nålby, som i fjor ble kåret til årets spiller i SSK, og har skrevet under en ny kontrakt med Solberg og gjør dermed sin 11. sesong i lubben.

Nålby er forøvrig sammen med Solberg-målvakt Ole Tobias Fevang også tatt ut på landslagets første samling i år.

I tillegg til Fevang har også keeperveteran Stian Østvold takket ja til ny sesong som reserve. Videre opplyser klubben at toppscorer Sondre Kristoffersen, Øyvind Bø Johnsen, Eirik Solberg, Lars Erik Grøtterud, Kristian Hagen, Emil Gulbrandsen og Tommy Solberg er klare på nye avtaler for Solberg.

FORTSETTER: Solberg-profil Christopher Nålby.
FORTSETTER: Solberg-profil Christopher Nålby.

- Må fylle tomrommet etter Petter Moen

Thomas Moen forteller at laget har trent bra på barmark både før og etter ferien.

- Spillertroppen ser ganske bra ut synes jeg. Utfordringen nå blir først og fremst og få god kvalitet gjennom hele høsten, både på barmark og på rink. Vi har mistet Petter som etterlater seg et rom som må fylles. Det kommer til å merkes, men det blir en utfordring vi må løse, og en mulighet for noen andre til å ta ansvar, sier Moen.

Han gleder seg imidlertid over at Eirik Lunden er tilbake.

- Han ser bra ut på trening. Vi vet jo hvilket toppnivå han har så det blir absolutt en forsterkning for troppen. I tillegg så forventer jeg at unggutta tar ytterligere steg. Bjerkeset og Hellum spilte jo stort sett fast i fjor, og vi har 2-3 stk. til som har potensiale til å gjøre det i år.

GA SEG PÅ TOPP: Solbergs tidligere kaptein, Petter Moen, etter NM-gullet i fjor da Solberg slo Stabæk.
GA SEG PÅ TOPP: Solbergs tidligere kaptein, Petter Moen, etter NM-gullet i fjor da Solberg slo Stabæk.

Nye trenere også i Mjøndalen

Det har lenge vært kjent at fjorårssesongen ville bli den siste for trenerduoen Bent Gommerud og Robert Arnesen i MIF etter at de tok over skuta før 2019/2020-sesongen.

Nå opplyser MIF at Stian Paulsen og Ola Vigdal overtar hovedtrener-ansvaret. Med seg får de også Jonas «Jojo» Petterson som vil bidra i trenerteamet, spesielt inn mot de yngre spillerne i troppen, ifølge klubben.

- Da Gommerud og Arnesen tok over var ambisjonen å utvikle MIF til å kjempe i toppsjiktet i norsk bandy igjen. Med en sterk 4. plass i serien, semifinale i sluttspillet og endelig seier i 2.juledagsoppgjøret i fjor, er det ingen tvil om at trenerduoen lykkes med sine ambisjoner, uttaler klubben på sine hjemmesider.

BLIR TRENER: Mjøndalens Ola Vigdal.
BLIR TRENER: Mjøndalens Ola Vigdal.

Tyvstarter serien med lokalderby

Serieoppsettet for årets eliteserie for herrer er klart, og tradisjonen tro sparkes det hele i gang med Solberg mot Mjøndalen.

Lokalderbyet spilles 12. november på Vassenga, og blir årets første eliteseriekamp. Årets 2. juledags-kamp spilles i år Solbergbanen.

Powered by Labrador CMS