MENINGER: Paul Paulsen
Bandyentusiast

Konnerud har en av byens fire kunstisflater - hvor kapasiteten på samtlige er så godt som sprengt.

Bandyens akutte mangel på anlegg i Drammen og Norge

Lær av Sverige og bruk lokale krefter på å realisere en lenge etterlengtet ishall i Norges bandy-by nummer én, skriver innsenderen.

MENINGER: Ishockey-stjerne Mats Zuccarello hadde før helgen 17.-19. november et klart budskap om å bygge flere hockeyhaller, og også anlegg for andre idretter i Norge. Det er ingen hemmelighet at også bandyen har nesten et akutt behov av langt flere utendørsbaner - enn det det er i Norge i dag.

Bortsett fra det ikoniske Vikingsipet på Hamar, så finnes det ikke noen slike bandy- og skøytehall i det sentrale Østlandsområdet. Flere idrettsanlegg, utdannede trenere og lokale ildsjeler er grunnmuren for å bygge en sunn livsstil for barn, ungdom og voksne.

Med et bedre tilbud på brukervennlige anlegg får flere enn i dag sjansen til idrettslig lek og utfoldelse. Noe som utvilsomt vil være bærekraftig for både bedre folkehelse, miljø og styrke nordmenns psykiske- og fysiske helse i årtier fremover.

Svenskene er verdensmestere i å lage slike praktiske - og ofte IKKE dyre - og brukervennlige idrettsanlegg. Bare for bandyen er det rundt 40-50 utendørs kunstisbaner i vårt naboland. I tillegg vil det innen 2026 være totalt 25 (!) bandy- og skøytehaller i Sverige. Her har norske politikere, idrettsledere og byråkrater en mulighet til en kortreist studietur til vårt naboland - for å innhente diverse kunnskap om kostnadslave idrettsanlegg, som holder høyt nivå for brukerne - enten det er idrettsutøvere, publikum eller ivrige foreldre.

Sveriges bandyforbund har vært en dyktig pådriver for å få klubber, kretser, politikere og øvrige beslutningstakere med på et spleiselag til en slik massiv utbygging, og ikke minst et tett samarbeid med aktuelle entreprenører. Når Sverige klarer det - hvorfor kan ikke økonomisk mektige Norge klare det samme?

Faktisk har en av de største utbyggerne av bandyhaller i Sverige hovedkontor i Drammen - ja du leste riktig - Drammen! Nærmere bestemt i Svelvik. Er vi interessert kan sikkert Drammen kommune, som nå har programfestet realisering av ny ishall i det nye valgsamarbeidet - ta opp tråden. Ekspertisen på feltet ligger altså rett rundt hjørnet for rådhuset. Hva venter dere på?

Av
Paul Paulsen
Bandyentusiast

Powered by Labrador CMS