Drammensrapper Ormstunge ute med ny låt

DRAMMEN: DRM-Klikk-rapper Ormstunge a.k.a. Jørgen Eskerud, viser Drammen fra en ny vinkel i ny video.

Fortsatt ikke respekt for noen

I andre runde av videoserien F.R.F.H. (Fete Raps Fra Hooden) er turen kommet til Ormstunge og Drammen i den Seewhyeff-produserte «Alt Jeg Er».

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Ormstunge selv beskriver samarbeidet slik i en pressemelding:

- Det var en mørk og stormfull aften, og jeg hang ut i Heads-laben. Seewhyeff var også der. Etterhvert begynte han å snakke noe om et prosjekt som kom til å involvere fete raps! Jeg ble umiddelbart interessert. Han spilte beaten, jeg følte´n, og hadde naturligvis rundt 50 bars klare. Brakk det ned, og de opptaka ligger der fortatt. TAP var også der. Han skøyt videoen i Drammen noen uker seinere. Midt i den digitale revolusjonen kan jeg forøvrig sette pris på å lage samarbeidslåter sånn, på gamlemåten, i studio, på en bølgelengde.

- Hooden er selvfølgelig Drammen / DRM / D-town, der alle gater er gjengrodde stier. S/O til alle ekte folk & familie der! Jeg har bodd i Oslo noen år nå, men kommer alltid tel å kalle Drammen hjem - det kommer hvertfall aldri på tale å reppe noensomhelst annen hood. DRM!

LES OGSÅ: Gammal og bitter i ny musikkvideo

”Alt Jeg Er” byr blant annet på linja ”Det var en lang vinter, sein vår, kald sommer, seigt år”. Så hva skjedde egentlig i 2016?

- DRM Klikk slapp 6 musikkvideoer og vårt 3. album. Trilogien er fullendt! Ellers er det også gode tider for både Ormstunge og Jørgen nå, jeg skal ikke ljuge. Avslutninga på vers 2 var faktisk tenkt som en liten S/O til lojale følgere som venter på no nytt solomateriale, så dem ikke trur jeg har blitt helt positiv på mine eldre dager ;) . I 2017 er det 10 år siden jeg droppa den første solo-tapen min, "Alt Suger” (2007), så jeg skal markere det ved et slags slipp. Prosjektet har arbeidstittel “Alt Duger”.

Videre får man høre at ”De samma gamle er eldst, alle jeg kjenner er gamle for lengst”. Rapperen som selv har bikket Treogtredve har følgende å melde om temaet utløpdato på rappere:

- Synet mitt på det har forandra seg noe med alderen. Jeg tenker nok fortsatt at rap, og hiphop generelt til en viss grad alltid har vært og alltid må være “ungdommens uttrykksform" (vidt begrep, men uansett). Det er en kultur hvor stil og innovasjon er helt sentralt, og dermed i konstant utvikling. Det orker man ikke nødvendigvis så veldig mye av etter fylte 30. Det betyr derimot ikke at man ikke kan lage god rapmusikk i veldig lang tid etter det. Tror jeg. Se på Masta Ace, han er over 50 og leverer fortsatt shows bedre enn de fleste. Det kommer kanskje til et punkt der det går over til å være mer av et håndverk. Altså at du gjør det du gjør som rapper, og gjør det bra, uten at man finner opp kruttet for hver låt. For min egen del, så lenge jeg finner tid i livet til å prioritere å skrive og har lyst til å lage musikk, håper jeg å kunne fortsette å gi fansa låter med et enda mer reflektert innhold enn tidligere, levert på en enda råere måte over enda kulere beats. Så får det heller være at jeg ikke helt har pulsen på hva som skjer på Trap-fronten for tida.

LES OGSÅ:
Hiphop-vandring gjennom Drammen

Powered by Labrador CMS