SLÅSSKJEMPE: En mann ble kjørt direkte i arresten etter slåssing på Bragernes Torg.
SLÅSSKJEMPE: En mann ble kjørt direkte i arresten etter slåssing på Bragernes Torg.

Endte festival-natten i arresten

Politiet hadde nok å hengre fingrene i natt til søndag i sentrum. Timen etter «slippet» fra festivalområdet i Byparken ble spesielt hektisk.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Politiet hadde solid bemanning på både to og fire hjul i sentrum, og selv om både innslipp-stopp ved midnatt og en kraftig corona-nedskalert festival sørget for vesentlig mindre folk enn under en normal Elvefestival, har det ikke vært flere folk på byen i Drammen på evigheter.

Innslipp-stopp fører også til at mange unge og berusede menn ikke tar et nei for et nei av dørvaktene, virrer rundt på torget og lar frustrasjonen få utløp på uønsket vis. I timen etter midnatt måtte politiet ordne opp i en håndfull basketak og slåsskamper, men kom i de fleste tilfellene så raskt til at det ikke utviklet seg til alvorlige personskader.

- Det har vært en svært hektisk vakt med mange ulike oppdrag, men i Drammen sentrum dreier det seg hovedsakelig om ordensforstyrrelser og beruselse, sier operasjonsleder Marius Knudsen i politiet til DRM24.no.

Til sammen ble tre menn og en kvinne innbragt arresten, og til sammen syv personer bortvist fra sentrum av politiet.

Et par overstadig berusede kvinner lå også «rett ut» på bakken og måtte hentes av ambulanse for videre oppfølging.

Dyttet sykkelpolitiet - ble raskt innhentet

Et par unge menn valgte også å gå til det lite gjennomtenkte skritt å angripe politiet fysisk.

I forbindelse med konsert-avslutningen i Byparken regelrett dyttet en ung mann til en av politiets to syklende konstabler.

Politiet opplyser til DRM24 at mannen deretter la på sprang, men ble raskt innhentet av sykkelpatruljen som stoppet flukten i reneste «Pacific Blue»-stil.

- Han forklarte at han ikke likte at vi syklet forbi, forteller politiet til DRM24.

Etter en alvorsprat endte den unge mannen opp med en bortvisning og beskjed om å sette kursen hjem.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">EL-SYKLER:</span> Politiet har invester i elsykler som har vært brukt de siste ukene på ettermiddag og kvelder i sentrum, og har vært synlig tilstede under hele Elvefestivalen.</span>
EL-SYKLER: Politiet har invester i elsykler som har vært brukt de siste ukene på ettermiddag og kvelder i sentrum, og har vært synlig tilstede under hele Elvefestivalen.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">FIKK EN SJANSE TIL:</span> Ung mann ble påsatt håndjern etter håndgemeng på torget, men roet seg ned og slapp med en bortvisning.</span>
FIKK EN SJANSE TIL: Ung mann ble påsatt håndjern etter håndgemeng på torget, men roet seg ned og slapp med en bortvisning.

Elsparkesyklist på E18 angrep politiet

En annen ung mann som trolig våkner som en angrende synder, er en av to karer som synes det var en god ide å legge ut på E18 med el-sparkesykler midt på natta.

Politiet fikk stoppet den livsfarlige ferden ved Kjellstad, og fikk de ut av motorveien ved Circle K.

Det ble imidlertid satt liten pris på, og en av de to utagerte ifølge politiet så kraftig mot betjentene at de måtte bruke pepperspray for å få kontroll på vedkommende, som ble pågrepet.

Nå sitter mannen i arresten og kan vente seg et oppgjør med rettsvesenet for vold mot offentlig tjenestemann.

Powered by Labrador CMS