Karl Halvor Langerud sammen med brannvesenet og politiet etter at brannen på kjøkkenet hans er slukket. Ingen personer ble skadet i brannen.

Karl Halvor og kona kom hjem til full fyr på kjøkkenet

I det de svingte inn på tunet etter en tredagers tur, veltet røyken ut av kjøkkenet i boligen på Langerud i Hokksund. Ren flaks forhindret at dette ble en brann med totalskade. Nå er det store spørsmålet hvor det er blitt av «Lillepus».

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Karl Halvor Langerud og kona kom tidlig tirsdag kveld hjem fra en tredagers tur. Da de svingte inn på tunet på gården Langerud så de røyken velte ut av kjøkkendelen. Kona fikk kommet seg inn og startet slukking med pulverapparat mens mannen varslet brannvesenet, skriver Eikernytt.no.

Kort tid i forveien hadde datteren deres sluppet inn katten «Lillepus». Men katta er forsvunnet og til tross for iherdig leting og roping er den ikke å finne. Karl Halvor og kona er uskadet, men hun blir tatt med til legevakt for en sjekk.

De frykter begge for den lille katten deres ettersom huset var fullt av røyk i tillegg til slukkepulver.

Ifølge politiet har det brent på komfyren og i bakkant av denne, men noen brannårsak er ikke fastslått. Det er forholdsvis store skader på kjøkkenet og brannvesenet måtte rive ned kjøkkenvifte og litt kledning for å sikre seg at brannen var skikkelig slukket. Det har litt tidligere i ettermiddag gått et heftig tordenvær med mye lyn over Eiker, og det kan ikke utelukkes å ha en medvirkende årsak.

I huset for øvrig var det mye røyk og sotskader i tillegg til at det er slukkepulver over det hele. Derfor er Restverdisikring fra brannvesenet i Kongsberg sendt til stedet for å berge det som er mulig.

Kl. 20.39 melder politiets operasjonssentral at nødetatene ferdig på stedet. En person som har fått i seg noe røyk og blir tatt med ambulanse for ytterligere sjekk. Politiet oppretter sak.

Det er tydelig at brannen har startet i forbindelse med komfyren, men ettersom ingen har vært hjemme, er det et mysterium og hvorfor.
Powered by Labrador CMS